Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anita bakonyi bordája nokedlivel

Anita bakonyi bordája nokedlivel
Anita bakonyi bordája nokedlivel
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Balaton-felvidék konyhájára jellemző, hogy gyakran kerül gomba a fogásokba. Igazából, ha valamely étel elnevezésében a "bakonyi" jelző szerepel, az azt jelenti, hogy gomba biztos van benne. Mivel már jóideje ezen a tájon élek, így gondoltam, hogy megosztom Veletek, én hogyan készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy gyorsabb módszerrel is szoktam készíteni: elősütöm a hússzeleteket a sütőben. A továbbiakban ugyanúgy készül.

Készítettem már csirkemell-filéből is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Elkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
  3. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  4. A tejfölt elkeverjük, 1 kk liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.

 

  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 179
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bakonyi sertésragu erdei gombával, tejfölös-gombás sertésborda nokedlivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
csiperkegomba 25 dkg
zöldpaprika 1 db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
sertésborda 80 dkg
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 5 ek
margarin 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl