Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anita habkarikája

Anita habkarikája
Anita habkarikája
370 perc / előkészület: 10 perc sütés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor a mézeskalács mellett a másik nélkülözhetetlen finomság, ill. díszítőelem a habkarika.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk a tűzhelyen, amikor már jól gőzöl, ráhelyezzük a tojásfehérjéket tartalmazó tálat.
  2. A vízgőz felett elkezdjük felverni a tojásfehérjét. A folyamatot nem szabad félbeszakítani, folyamatosan verni kell.
  3. Amikor már kezd szilárdulni, folyamatos verés közepette óvatosan hozzáadagoljuk a cukrot.
  4. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha annyira megszilárdul, hogy nem folyik le a habverőről.
  5. Ezt követően egy habzsákba töltjük, majd a sütőpapírral bélelt tepsire köröket formázunk belőle. (Ezután lehet különböző cukorkákkal, gyöngyökkel, csoki reszelékkel díszíteni.)
  6. A sütőt előmelegítjük kb. 80 fokra, majd lekapcsoljuk a gázt, és csak ezt követően tesszük be a habkarikákat egy egész éjszakára száradni.
  • sütési hőfok: 80°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habkarika, habcsók, klasszikus habcsók

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

311
tojásfehérje 4 db
cukor 30 dkg