Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anna szelet

Anna szelet
Anna szelet
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikus ízvilágot képvisel a dió, a kávé, a vanília, a rum és a kakaós máz … A házilag elkészíthető édességek közül az egyik kedvencem!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbeszórjuk, és a hideg helyre tesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a darált dióval, meg a sütőporral egy tálban, és félretesszük.
  3. A tojások fehérjét a csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  4. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd 3 részletben hozzáadjuk a kávét, és alaposan elkeverjük benne.
  5. Ezután felváltva elkezdjük belekeverni a diós, sütőporos lisztet és a tojások kemény habját.
  6. Egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és még kb. 25 percig (tűpróbáig) sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, sűrű péppé főzzük, és félreteszük hűlni, de közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, és kisebb adagokban beledolgozzuk a kihűlt tejes pépet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd géppel újra átkeverjük.
  9. A kihűlt tésztát tálcára tesszük, és egyenletes vastagságban rákenjük a krémet, amivel az oldalait is bevonjuk.
  10. A porcukrot a kakaóporral, meg a vízzel elkeverjük egy edényben, és kislángon elkezdjük melegíteni, miközben belekeverjük a vajat. Megvárjuk, amíg teljesen összeolvad a massza. Ekkor szabálytalan csíkokban a krém tetejére csurgatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 83 913
elküldve: 10
receptkönyvben: 827
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Molnár Erika

Mióta szakács: 2010.11.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós-kávés-csokis desszert, kávés-rumos sütemény, kávés süti csokimázzal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kukuci
Kukuci Fri, 2017-02-10 13:56

Nem hangzik rosszul a recept, de a tojassargat en sem ertem, hogy hova kell belekeverni.A piskotaba nem igazan jar tojassarga. Abba van a kave, ugyhogy nem tudom mi kell kave izu legyen a piskota , vagy a krem.
A kerdes egyszeru, a tesztaba, vagy a krembe jar?

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2014-04-11 07:53

Gratulálok a sütihez. Én is nagyon sokszor készítem,de a sütési idő a leírásodban igen-igen hosszú,akármilyen a sütőd. Hagyományos gázsütőm van,de így is bőven elég a 30 perc. Én a krémbe sem teszek,csak minimális cukrot,mert nagyon édes. Igaz, ahány ház, annyi szokás. De valóban nagyon finom sütemény. Még egyszer gratulálok hozzá.

tuncsa
tuncsa Sun, 2012-12-23 17:06

Kedves Erika!
Már sokszor megsütöttem, ennél finomabb süteményt még soha nem ettem, de ezt mások is így gondolják.
Üdv:Tünde

era1204
Molnár Erika / era1204 Mon, 2012-12-24 23:38

Kedves Tünde!

Nagyon örülök, amiért ennyire ízlik a süti! :)
Békés, Boldog és Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok sok szerettel: üdvözlettel, Erika

kamahe
kamahe Sun, 2011-11-27 17:10

Hááát! Megsütöttem, de én nem olvadtam el tőle! :( valamiért finomabbra számítottam. Gondolom, hogy a krém a gond: nekem olyan túlédes-jellegtelennek tűnik. Lehet, hogy,abba is kellene dió?

era1204
Molnár Erika / era1204 Mon, 2012-12-24 23:37

Kedves Kamahe!

Igaz, hogy 1 évvel később vettem csak észre a kommentedet, de azért most válaszolok rá.
Sajnálom, amiért nem ízlik a süti, dehát ízlések és pofonok nagyon különböznek - szerencsére. :) Én még sohasem tettem diót a krémbe, mert nekem és a Családomnak épp úgy ízlik, ahogy készítem. Nekünk, így tökéletes - a számodra jellegtelen és túl édes krémmel ... De azt javaslom, hogy ha számodra szimpatikusabb dióval, akkor próbáld ki vele. Sok sikert kívánok hozzá! :) És ha még így sem fog ízleni, akkor ez a süti nem a Te sütid!? Üdvözlettel: Erika

Menyeetke
Menyeetke Sun, 2011-04-17 13:53

Hmmm..... Jól hangzik és széép is...)) Kipróbálom! Köszönöm!

kandert.eva
kandert.eva Tue, 2011-03-29 15:08

Sziasztok!
Nagyon jol nez ki, biztos n. fincsi is!Ha majd lesz diom, en is kiprobalom!!!

perika72
perika / perika72 Sun, 2011-03-06 14:44

Kedves Erika!
Tegnap megsütöttem, nagyon ízlett a családnak és már nincs belőle!
Üdv:Erika

perika72
perika / perika72 Sat, 2011-03-05 19:18

Szia Erika!
Többször átnéztem a krém leírását,de nem találtam,hogy hová tegyem azt az egy tojássárgáját?
(Elkészítettem már:saját szakállamra a forró "lisztes-tej"krémbe kevertem,a szalmonellát megelőzendő.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 19:33

Kedves Perika72!

Elnézésed kérem, és a többiekét is ... Valóban kimaradt a leírásomból ...
Nagyon jól döntöttél, ezek után én is így fogok tenni! Eddig a vajas-porcukros masszába kevertem.
Majd írdd meg légyszi, hogy ízlett a süti!?

üdv. Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 19:56

Kedves Mindenki!

Örülök, hogy nagy sikere van a receptnek! Aki készül megsütni, annak sok sikert kívánok, aki pedig megsütötte, annak kellemes élvezkedést hozzá :) ...

dagikajozó
dagikajozó Mon, 2010-12-27 10:02

Szia Erika!
Többször átolvastam a receptet, és azt nem láttam, hogy a tojássárgája, cukor és feketekávé keverékkel mit kell csinálni.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-12-27 17:38

Olvasd el figyelmesen az elkészítés leírását.Ha jól kikeverted ebbe adagolod a diót, lisztet és a felvert tojásfehérjét, mintha piskótát sütnél.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2010-12-26 22:45

Szia Erika!
Tényleg guszta a sütid, én is az ilyen jellegű sütiket szeretem, és ahogy olvastam a receptet nem nehéz elkészíteni.Mentettem!
Üdv.: Pötyi

Vadmalac
Vadmalac Sun, 2010-12-26 19:41

Kedves Erika!
Ez a recept engem még így is mefogott, hogy épp csak vége a karácsonyi sütés-főzésnek és a sok kajától és sütitől eltelve pihegek a fa alatt....
Már most keresem az alkalmat, hogy mikor süthetem meg!
Nagyon jól hangzik és szép is!.... Köszönöm az ötletet!
Boldog karácsonyt!
Andrea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 20:00

Kedves Vadmalac - Andi :)!

Köszönöm ...
Nagyon tetszik a "neved"!!!
Boldog, egészségben, sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok!

üdv. Erika

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-12-26 19:14

Szia Erika!
Ismerem ezt a receptet, mert én is szoktam ilyen sütit készíteni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom! :)) Üdv.Edit.

686
tojás 5 db
cukor 30 dkg
feketekávé 7 ek
dió 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
rum 0.5 dl
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
víz 3 ek
vaj 5 dkg