Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anyóca kebabos csirkemelle

Anyóca kebabos csirkemelle
Anyóca kebabos csirkemelle
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint új ízeket szerettem volna kipróbálni, de nem volt itthon csak olaszos vagy kínai, görög.
Megvettem a TV-ben hirdetett fűszeralapot, és bár én egyáltalán nem értettem egyet azzal az ízvilággal, amiről a dresszing elkészítésénél írtak, változtattam rajta. De ha valakinek tetszik, vegye megy, olvassa el az instrukciókat és próbálja ki. De a kebabhoz nekem nem jött be a ketchupos-majonéz (lehet, hogy nem értek hozzá). Nekünk az általam készített ízlett. A bolti neve Paprikás dresszing, a leírtakban viszont sehol nem volt paprika. Én tettem bele. Így jó volt. Ízlett.
Jó lesz majd ezekhez az ételekhez is valódi fűszereket beszerezni, mert akkor sokkal jobban és többet tudok variálni vele, mint így a zacskós alappal. De ahogy a nevében is hirdetik: ez csak az alap, a kezdet. Majd fejlődöm. Pitám nem volt, de a burgonyával is jól sikerült. Az bacon az én ötletem, az eredeti receptben nem szerepelt. Nem rontotta el!
A családnak is tetszik, hogy a megszokott alapanyagokat variálom a fűszerekkel, alapanyagokkal. Tényleg szívvel-lélekkel variálok, csak így lehet elkészíteni, és akkor sikerül!

hozzávalók / 8 adag

A csirkemellhez

A szószhoz

A körethez

ajánlat

Aki már járt olyan helyen, ahol igazi kebabot lehet enni, az úgyis az eredetihez igazodik, másként vagy jobban fűszerezi, de kezdő kebabosoknak jó szívvel ajánlom. Finom, és a kedvem is jobb lesz attól, hogy lehet az étellel a megszokottakon kívül is csodákat művelni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús készítése:

  1. A csirkemellfiléket felkockázzuk, tálba tesszük és rárakunk 8 evőkanál olajat,
  2. Ráöntünk 1 dl vizet, beletesszük a friss oregánót és a rozmaringot.
  3. Ezután hozzádjuk a Kebab alapfűszert, és jól elkavarjuk, majd hagyjuk pácolódni.
  4. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a felcsíkozott bacont, és fedő alatt, néha megkeverve megpároljuk.
  5. Hozzádjuk a bepácolt húst, és folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
  6. Lefedjük és 30 percen keresztül pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, hogy teljesen zsírjára sülhessen a hús.

A szósz készítése:

  1. A tálba öntjük a nagy pohár tejfölt, rá a pirospaprikát és a 2 zacskó dresszingfűszert.
  2. Jól elkeverjük és lefedve a hűtőben állni hagyjuk.

A köret készítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben 25-30 perc alatt készre főzzük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 799
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Csirkemell-kebab főtt burgonyával és paprikás szósszal, Burgonyás-paprikás-csirkés kebab

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2015-10-11 14:28

Nem értem. Mikor én töltöttem fel receptet, hetekig vártam míg megjelent, olyan alaposan átnézték, pedig még alig volt akkor recept. Most meg olyan recept is megjelenik ami hibás? Azért közel fél kg hús/fő egy receptben erős túlzás. Ha valakinek a családja 3 adagot eszik fejenként egy étkezésre, azért még nem kellene a kezdő háziasszonyokat ilyen hibás mennyiségekkel átvágni.
Miért nincs olyan hely ahol a hibás receptet jelenteni lehet, ha már a recept gazdája nem javít?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-10-12 21:47

Kedves Miss Lemon/ Rehova Kata!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan sikerült javítani a receptemet.

Sajnálom, az utóbbi időben nem adódott különböző okok miatt receptet feltennem,...amikor próbáltam, láttam, számomra eléggé megváltozott a feltevés lehetősége...., persze ez nem azt jelenti, hogy nem tudom majd.
Remélem, mielőbb elérkezik az idő, hogy feltehessek új ételeket.
Még egyszer nagy tisztelettel megköszönöm a gyors segítséget, és elnézést kérek, hogy a félre írásommal, ekkora gondot okoztam.
A megoldás azonban gyorsan jött, köszönöm. :)

További jó munkát kívánok!
Tisztelettel:
Éva-Anyóca

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2015-10-12 23:26

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon várjuk az új receptjeidet. Talán elsőre furcsának, vagy bonyolultnak tűnhet az új receptfeltöltés, de 1-2 alkalom után látni fogod, hogy jóval egyszerűbb, mint korábban, hiszen fix alapanyag-adatbázissal kell dolgozni a kalóriaszámítás miatt. Reméljük, mielőbb sikerül megbarátkoznod vele!:)
Üdv:
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2015-10-15 07:57

Kedves Miss Lemon/ Rehova Kata!

A két gyerekemet hallva és figyelve, szerintük: " ez nem vészes, sőt anyukám, ezt tök lazán lezavarhatod ! :) :D Egy-két receptnél még lehet nem leszel képben, de aztán tutira vágod az egészet ! :D :) "

Reménykedem benne, hogy ez tényleg annyira tuti lesz, és gyorsan képben leszek :) :)
Sajnos majd két év hosszú idő, és a technika változik, jobb lesz, csak nekem is követnem kell majd. :)
Köszönöm szépen. :)
További jó munkát kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-10-12 14:00

Kerepesi!
-ez a recept már réges- régen fenn van !!!!!
Nálam is sokáig figyelték, mire az átnézés, formába öntés után megjelenhetett...de emberek vagyunk, tévedhetünk, és ha én tévedtem a hús mennyiségében, tévedhettek annak elfogadásában is a Csapatnál. Ennyi :)

Az más kérdés, hogy elírás történt, és mikorra jelzést kaptam, azoktól, akik készítik, már megváltozott a feltevési módszer, ugyanis ha megnézné a legutolsó recept felrakási dátumát, nem igazán most volt, azóta ahogy tudom, megint és talán kétszeresen is a feltevési mód változott.......
Nem tudtam rajta javítani..sajnálom. De akkor is opciósan tettem volna fel,...lehet kevesebb és ennyi is :) .
Remélem, azért a nagy idegességtől, hogy fél kg húst merek főzni, vagy többet , ( ha igaz, ha nem ) , azért nem fog rosszul lenni....., nem éri meg az idegeskedést, ez csak egy recept.
A recept pedig nem most került fel,ismétlem :) , - és még egy fontos dolog, általában két napra főzök :) :) .
Van , akinél ennyiből kell főzni, mert ennyi fogy el, erre még nem gondolt ?
Nálunk szeretjük a főtt ételt vacsorára is.....
Majd megpróbálok rajta a kedves NoSalty Csapat segítségét kérve, javítani.
További szép napot !

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-10-12 14:12

Tisztelt NoSalty Csapat!

Tisztelettel kérem, ezúton, hogy legyenek olyan kedvesek, és ebben a receptemben kijavítani szíveskedjenek a bacont javítani, mint hozzávalót, elírtam, és nem tudtam belépni már régóta, hogy javítsam, tehát: 1 csomag 500 gr-os bacon szeletelt a hozzávaló.
Tisztelettel köszönöm a mielőbbi segítséget, a kijavítást !
További jó munkát kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-20 11:33

Kedves Petra!

Ha lenne időd, s elolvasnád, amit angle1212! ,- ide írt nekem angolul, és elmagyaráznád, hogy hogy kerülhetett ilyen tartalmú szöveg a recept véleményezéshez, megköszönném, ugyanis én nem értem:-((
Nem a szöveget, az összeállt,- hanem , hogy miért ide,most és nekem?
Köszönöm szépen!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-20 11:29

angle1212 !

És ez most hogy került ide, az én oldalamra?
De köszi, csak itt nincs értelme, szerintem.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-17 12:03

Nem vagyok Évike!!!Kikérem magamnak!!!Így csak az édesanyám hív!!

És azok, akik számítanak, igenis megmondják a véleményüket,csak azt te nem látod, hallod, olvasod.Az meg nem az én hibám.Szakadjál már le a témáról és rólam,legyél olyan szíves.Köszi.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-15 23:21

Te meg illemtanárhoz mehetsz.:-)))

Szeretném, ha nem véleményeznél, és én sem reagálok.Nekem nagyon sok voltál, részemről befejezve, és legyél szíves ne kontrázzál állandóan, mert nagyon sértő.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-16 07:33

Tudsz egy jó illemtanárt?? Majd add meg a címét. De jössz velem!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 20:17

Miért, ha Biri nénihez küldenélek a javasasszonyhoz, az jobb lenne? Oda elmennél?:)) A" válaszodat tartsd meg magadnak" kezdetű mondatod pedig nem megállapítás , hanem felszólítás !!!!!:)) Úgy , hogy orvos után mehetsz nyelvtant tanulni is:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-15 11:17

Válaszodat tartsd meg magadnak, ez inkább megállapítás volt.S tényleg nem reagálok ezután, a rosszindulatú megjegyzéseidre. :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-15 11:12

Javaslat: aki hasonló módon, nem tudja elképzelni, hogy lehet szeretni a bacont, és nem zsíros, mert jó minőségűt vásárol az ember, és a fűszerek is segítenek az ízek összehozásában,- hogy vásároljon, és főzze az ételt 500 gr-os, vagy ha még annyira se kedveli, 250 gr-os csomagolásban. Az íze megmarad.Jó próbálkozást.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 08:21

Látom kitöröltetek részt a hozzászólásomból. Pedig csak az orvosát és gyógyszerészét ajánlottam neki. Remélem ő azért még elolvashatta :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-14 23:23

Nem Neked írtam hanem ameno666-nak. Nem tehetek róla , hogy a Te oldaladra írt. Ahogy Te is mondtad nem reagálsz rám többet és mégis megteszed . Én is nézem a receptedet pedig mondtam , hogy nem teszem. De ne aggódj nem a receptedet néztem csak visszaolvastam hozzászólásokat ,mert kerestem valamit és megpillantottam a hozzászólást " Tényleg 1 kg bacon 4 főre ? Hát nem diétás !! -:)" és olyan érdekes érzés fogott el , hogy ezt el kellet olvasnom:)) Jól tettem:)) Na hallod , hogy ennek az ameno 666=ördög:)) milyen modora van ??? !!!! Még a mondata végén mosolygott is:)) Na , de jól meg kapta Tőled Ő is / mint én / .

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-14 22:26

köves!Nem tudsz mással foglalkozni?? Imádod, ha piszkálhatsz vkit, és ez nem olyan hozzászólás, mint a többieké, és nem tudod te se, és az se, akit magad előtt dicsértél, mit miért tettem fel, és nem is tartozok magyarázattal.De hogy ezzel szórakoztok, hogy nem spéci, séfes kajás cucc van fenn???Ezért merészeltem ajánlani , hogy ha már ennyire nem tetszik, az amit én készítek, nézzétek meg más receptjét.És ez most sem utasítás, hanem :KÉRÉS. Ismered ezt a szót??KÉRÉS. Annyira fárasztó, hogy az embert cikizitek, de ti magatok nem produkáltok semmit.Mutassatok valami csoda ételt, és akkor lehet beleszólni, hogy mi merről és mennyi.Kérlek köves, hagyjál már békén.Egyébként a kijelentésed ellenére csak nézegeted a receptjeimet, ez valami fura pihentető elfoglaltság nálad??Hogy jó beszólunk a másiknak??Más teendőd nincs?? Én, ha javítok , változtatok bármit is bármelyik receptemen, az én dolgom, és nem kell kommentálni.Részemről, ez volt az utolsó megszólalás feléd.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-14 16:46

Kínai sertéskaraj a lá anyóca és a Chilis babos baconös paradicsomszósz receptjeinél találod az olvasni valót

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-14 16:40

Kedves ameno666 ! Te kis ördög:))) Én is beleestem ebbe a hibába mint Te , hogy megmertem kérdezni , hogy 1 kg bacon nem sok-e? / Igaz nem ennél a receptnél / Hát kaptam is érte olyan kiosztást , hogy csak na. De látom nem én vagyok az egyetlen akinek ez feltűnt. Megnyugodtam. :)))már azt hittem , hogy egy gonosz ember vagyok , mert megmertem kérdezni másokat , hogy aki megcsinálta az írja már meg , hogy milyen lett. Majd olvasd el , hogy miket írt nekem a modoromról. Nem emlékszem a recept címére , de megkeresem és ideírom neked :))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-23 23:35

ameno666!Az én napjaim miatt nem kell aggódnod. A te napjaid mindig annyira boldogok lehetnek!
Nem sértődtem meg.Még senki se dekázgatta az ételeim hozzávalóit.Ezen meglepődtem.Nem kell megkövetni, ez butaság, emberek vagyunk tévedhetünk, és lehet rossz napunk is. Én nem utasítgattalak, csak rosszul esett a kiszámolósdis reagálás. Ezzel le is lehet zárni ezt a dolgot.Jó főzést kívánok.Éva-Anyóca :-)

ameno666
ameno666 Sat, 2010-10-23 11:22

Kedves gregoreva!
Látom a 2010.10.17-e nem a legjobban sikerült napjaid közé tartozik, jól jött a két mondatom amire ki lehetett adni a napi "lendületet,,! Megkérlek, a kioktatásba csomagolt utasításaidat tartsd meg azoknak akiknek ezt "hivatalból,, el kell tűrniük, én nem tartozom közéjük!
Egyébként, valóban azt hittem, hogy téves adatok kerültek a hozzávalókba, erre próbáltam (ó én balga) felhívni a figyelmedet! Ezt te fricskázásnak vetted, pedig a mondatok végén lévő karakterek mosolyt formálnak, nem nyelvöltögetést!!!
Amennyiben ennek ellenére sértve érzed magad, ezúton megkövetlek, neked és családodnak szép, boldog életet kívánok!
ameno666
ui.:A receptet el fogom készíteni, tetszik! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-17 19:04

Kedves ameno666! Most akár furcsállod, akár nem, nálunk ilyen az étel.8kg hús-1 kg burgonya.Ha tetszik, ha nem.A fiam és a lányom kamasz, húst hússal eszik.A férjem fizikai munkát végez, neki is szüksége van az energiára,de ha nem tetszik, és ilyen kiszámolós fajta vagy, akkor ne csináld meg.Lépj tovább, és igen, én ennyi bacont tettem bele, mert mi ennyire szeretjük.Te tegyél bele két csíkot.Ha majd elkészíted.Ha nem, akkor egyet se, még egy kocka krumplit se.Hogy én még soha senki receptjét nem méricskéltem és dekázgattam így, már megbocsáss!!Ha nem tetszett, nem szóltam hozzá, vagy nem vettem fel a receptek közé.De ezzel egy kissé fricskázol, nem gondolod???Éva-Anyóca

ameno666
ameno666 Sun, 2010-10-17 17:22

Bocsi, most látom, hogy van hozzá 0,625 kg/ fő főtt burgonya!! Úgy már érthető!!! :-)))

735
csirkemell filé 90 dkg
bacon 50 dkg
olívaolaj 8 ek
víz 1 dl
rozmaring 2 tk
oregánó 2 tk
ételízesítő 80 g
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
ételízesítő 80 g
tejföl 375 g
fűszerpaprika 3 teáskanál
burgonya 2.5 kg
0 ízlés szerint