Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apple crumble

Apple crumble
Apple crumble
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két és fél éve, első hosszú angliai tartózkodásom alatt találkoztam először ezzel a nem túl fantáziadús (tehát tökéletesen angol...), de annál finomabb édességgel. Már rég tervezem magam is elkészíteni, most került rá sor, Jamie Oliver interneten fellelt receptjéből kiindulva. Abban nem szerepelt mazsola és fahéj sem, de szerintem mindkettő csak növeli az élvezeti értéket, persze aki nem szereti, kihagyhatja. Az adagokat nem írtam el, valóban grammokban mérjük a hozzávalókat, kevésnek tűnik, de egyáltalán nem az, szuperül eltelíti az embert, pedig enne még belőle...

hozzávalók / 5 adag

A morzsához (crumble)

A töltelékhez

ajánlat

Mindenképp valamilyen krémmel kínáljuk! Az első számú "köret" a vaníliafagyi, nemcsak az íze passzol remekül, de a jeges és forró hatás keveredése is említésre méltó! A képen a fagyi mellett joghurt szerepel, illetve a tejszín is jól funkcionál. Ha kevesebb az almánk, vagy variálni szeretnénk, körtével is kiegészíthető a töltelék. Ezen kívül szilva és bogyós gyümölcs verzióban is népszerű a desszert.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, négybe vágjuk, majd a gerezdeket nagy darabokra szeljük (3-4 darabba).
  2. Egy serpenyőbe tesszük őket, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, meglocsoljuk a vízzel, s melegíteni kezdjük. Kis lángon, 5 percig pároljuk őket.
  3. Az almadarabokat átkanalazzuk egy tűzálló edénybe, a mazsolát beleforgatjuk a visszamaradt cukros-fahéjas lébe, majd az egészet ráöntjük az almákra.
  4. A lisztet és a zabpelyhet alaposan elkeverjük, majd összemorzsoljuk őket a margarinnal/vajjal. Addig kell morzsolni, míg crumble  állagú nem lesz a keverék: nagyobbacska, de nem túl nagy morzsákká áll össze.
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukrot is, kézzel ezt is belemorzsoljuk a crumble-be.
  6. Az egészet egyenletesen a töltelék tetejére szórjuk.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, míg az almák jól átmelegszenek, a tető pedig szép aranyszínűre pirul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 298
elküldve: 11
receptkönyvben: 385
elkészítve: 30/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás alma, fahéjas alma crumble, sült alma zabpelyhes morzsával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Fri, 2014-08-29 20:47

Hát ez nagyon finom! Körtével és dióval készült-mert az volt itthon. A válogatós kislányom csak úgy falta...! :-) Nem utoljára csináltam az biztos.

Momony
Momony / Momony Wed, 2012-08-15 18:44

Volt egy árva őszibarack befőttem, és így végezte...Még langyosan és mindenféle krém nélkül eltűnt:)
Szuper a recept , el is mentettem.

amotae
amotae Sat, 2012-08-11 08:23

Isteni lett, ideje se volt igazan kihulni... :D
Sztem holnap megprobalok egy oszibarackosat is :D

Magdus2012
Magdus2012 Mon, 2012-07-30 20:14

Szia Durcs,

Jól gondolom hogy a mennyiségeket dkg-ban kell érteni? (grammot írtál)
Én eddig csak egy egyszerűbb változatát ismertem, de alig várom, hogy kipróbáljam zabpehellyel és mazsolával...

Köszi a receptet!!

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2012-08-03 21:38

Szia, nem, a gramm az gramm :) Kicsinek tűnik, de hidd el, nagyon laktató! Üdv, Durcsó

mucuj
mucuj Fri, 2011-11-11 19:49

Nagyon finom! Nálunk ez az adag egy alkalommal tűnik el: párommal faljuk. :) :D Köszi a receptet!

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Fri, 2009-11-20 09:01

A mult heten a TV Paprikan keszitette ezt egy szakacs a Felseges Karacsonyi Fogasok cimu musorban es o vaniliasodot adott melle (vagyis inkabb ra). Csak gondoltam, adok meg egy otletet, hogy milyen kremmel talalhato :)

220
zabpehely 35 g
finomliszt 35 g
cukor 25 g
vaj 35 g
alma 0.5 kg
cukor 50 g
fahéj 1 tk
mazsola 1 marék
víz 1 ek