Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apró kefires pogácsa

Apró kefires pogácsa
Apró kefires pogácsa
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors pogácsa, mely napokig omlós marad. És nem utolsó sorban nagyon finom is! ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a sütőport egy edénybe mérjük. Hozzáadjuk a zsírt, majd alaposan elmorzsoljuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáönthetjük a kefirt és a tojást is, majd alaposan gyúrjuk össze. Nem kell pihentetni!
  2. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, majd egy nagyon pici kiszúróval köröket szaggatunk. Ezután én még a kezemmel kicsit összesodrom, így magasabb lesz.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Egy ujjnyi helyet elég kihagyni közöttük. Lekenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, de lehet bármi mással is.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Figyeljük! Hamar megsül.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sütőporos pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
finomliszt 50 dkg
sertészsír 20 dkg
1 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
kefir 175 g
tojás 1 db
lenmag 3 ek