Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aprókáposzta

Aprókáposzta
Aprókáposzta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a töltött káposztát, de előfordul, hogy a 3. napra már veszít népszerűségéből. Ésegy kicsit így más. Az alapötlet nagymamám konyhájából származik, ő direkt ilyenre készítette ezt az ételt, és ha jól emlékszem, ő rizs helyett gerslivel csinálta. Megjegyzés: ez a szabolcsi töltött káposzta felhasználási módja, tehát édes káposztalevélből készül! Savanyúval még nem próbáltam, bár úgy se lehet rossz!:)

hozzávalók / 4 adag


ajánlat

Rengeteg friss, hideg tejföllel! Én egy könnyű olaszrizlinget innék legszívesebben utána:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, beleöntjük a paradicsomszószt, kicsit ezzel is pirítjuk, majd szép lassan felhúzzuk vízzel, esetleg levesalaplével.
  2. Fűszerezzük, majd hagyjuk néhány percig főni. Normál paradicsommártás sűrűségűnek kell lennie.
  3. Amíg fő, a maradék káposztákat egy lábasban felaprítjuk egy kanál segítségével. Nyugodtan törhetjük, itt pont az a cél, hogy apró legyen.
  4. Ezt is feltesszük melegedni, s mikor megfőtt a mártásunk, nyakon öntjük vele a káposztát, majd jó alaposan összeforgatjuk, átrotyogtatjuk vele. Aki szereti csípősen, ilyenkor tehet bele kevés chilit vagy erős paprikát.
  5. Tálaláskor jó bőven nyakon öntjük hideg tejföllel. Friss kenyérrel, de anélkül is finom, abbahagyhatatlan!:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szabolcsi töltött káposzta paradicsomos mártásban, édes töltött káposzta újrahasznosítva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!