Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab búzadarás süti

Arab búzadarás süti
Arab búzadarás süti
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arab baklava és indiai halava egyben. Nagyon egyszerű és finom. Tessék kipróbálni. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát, a tejfölt és a megolvasztott vajat összekeverjük.
  2. Egy teflonos sütőformát vajjal bekenjük, és a masszát beleöntjük. Késsel 2,5 x 2,5-es kockára bevágjuk. Rászórjuk a mandulapehelyt.
  3. Megsütjük.
  4. A sziruphoz a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és öt percig főzzük. A végén hozzáadjuk a rózsavizet.
  5. A még forró sütire ráöntjük a szirupot.
  6. Legalább 2 órát pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 380
elküldve: 5
receptkönyvben: 199
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

búzadarás süti, vajas-darás süti, szirupos süti darával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

windrose
windrose Thu, 2012-05-17 11:24

sziasztok,

mennyire fontos ehhez a sütihez a rózsavíz? és hol tudom beszerezni?
köszi!

Damilli
Damilli / Damilli Thu, 2012-05-17 11:30

Szia Windrose,

Ki lehet hagyni. Én a Krisna-völgyben vettem, de szerintem az ázsiai élelmiszer boltokban is lehet kapni.

bobóci
bobóci Thu, 2012-03-22 22:28

Szia, pazipa! Azt írja, bevágja, nem, hogy felszeli. Szerintem csak "felosztod" a késsel az alakját, meg hogy esetleg könnyebb legyen vágni majd, ha kész, és ne morzsálódjon vagy ilyesmi. Én legalábbis így képzelem.

pazipa
pazipa Thu, 2012-03-22 18:28

Nem tudom elképzelni, milyen az állaga, ha önteni kell a sütőformába és máris lehet kockákra vágni, sütés előtt. Nem folyik össze?

431
búzadara 250 g
tejföl 40 dkg
vaj 10 dkg
mandulapehely 2 ek
cukor 250 g
víz 2.5 dl
rózsavíz 1 teáskanál