Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel

Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel
Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer készítettem arab csirkét a fiamnak aszalt sárgabarackkal, de nagyon édesnek találta, így nem is sokat evett belőle. Gondoltam, most más gyümölcsökkel próbálkozom. A köret is kétséges volt, mert a csicseriborsót szereti, de kölest még sosem evett, a kuszkuszom pedig elfogyott (egyébként azt sem szereti). A taktika az volt, hogy nem mondtam el, mit eszik, ő pedig nem kérdezte, hanem megette. Így végre sikerült neki megfelelő ebédet kreálnom. Férjem szerencsére hálás darab, és mindent szívesen fogyaszt, amit elé tálalok.

hozzávalók / 3 adag

A raguhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát, sárga- és fehérrépát megpirítjuk rajta, majd az összes fűszert beletesszük, és pirítjuk tovább, míg illatozni nem kezd. Ekkor a félbevágott csirkecombokat is átpirítjuk a fűszerrel együtt.
  2. A csirkecombok közé datolyaszemeket és szezámmagba mártott aszalt szilvaszemeket dugdosunk, hogy az íze átjárja a húst, megszórjuk egy csipet sáfránnyal, és felöntjük alaplével.
  3. A lábast lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. egy órára.
  4. A kölest kis sóval olajon kicsit megpirítjuk, majd felengedjük csirkealaplével, és 5-6 perc alatt fedő alatt megfőzzük. Ha kész, beleforgatjuk a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet is.
  5. Tálalásnál friss koriander zölddelszórjuk meg.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

arab csirkecomb, aszalt szilvás-fűszeres csirkecomb csicseriborsós kölessel, datolyás csirkecomb kölessel és csicseriborsóval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisszunyi93
Kisszunyi93 Thu, 2018-06-07 21:30

Annyir változtattam, hogy simán megsütöttem a serpenyőben a husit és kihagytam a sütős részt, mert hétköznap este gyorsan el kellett készítenem, de így is nagyon finom lett! Nagyon feldobják az aszalt gyümölcsök, imádjuk :) én chutneyt is csináltam mellé.
Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2018-06-07 21:35

Én pedig köszönöm, hogy megosztották velem. Mindig örülök, ha a receptek másnak is ízlik. Több hasonló ízvilágú ételt is feltettem. Üdv: Évi néni

1164
csirkecomb 3 db
újhagyma 4 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
kurkuma 1 teáskanál
koriandermag 1 tk
római kömény 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
bors 1 kk
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
aszalt szilva 10 dkg
datolya 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál
csirke alaplé 5 dl
koriander 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
szezámmag 1 teáskanál
sáfrány 1 csipet
köles 15 dkg
csicseriborsó 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
csirke alaplé 5 dl