Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab húsos rétestekercs

Arab húsos rétestekercs
Arab húsos rétestekercs
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában szívesen kalandozok a keleti ételek világában. Ezért szinte egyértelmű volt, hogy a gasztroblogok között meghirdetett "Vigyázz, Kész, Főzz!" azaz a VKF! játék XXXVI. fordulójának "Világjáró fazék" témájára is két keleti étellel, illetve ennek a magyarosított változatával készültem. Az egyik étel az arab húsos rétesbatyu, a másik a török palacsinta. (Remélem  Elif megismertet minket az utóbbi étel eredi változatával :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tölteléket ízesíthetjük aprított petrezselyemmel. Keleties ízvilágot érhetünk el, ha őrölt római köménnyel, fahéjjal ízesítjük a darált húst. A kész tekercsekhez jól illik a joghurttal elkevert cukkinikrém.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a darált húst, kevergetve megpirítjuk.
  2. Ízesítjük az apróra vágott chilipaprikával, sóval, borssal és hozzákeverjük a tojást. Hagyjuk hűlni.
  3. A réteslapokat egyszerre, egy olló segítségével négy egyenlő lapra vágjuk.
  4. A vajat felolvasztjuk, egy lapot megkenünk vajjal, ráhelyezünk egy másik lapot, a rövidebb oldalára 1-2 kanál tölteléket teszünk, a tészta széleit a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a töltött rétesbatyukat. Így járunk el a többi tésztalappal is.
  5. A kész rétesbatyukat olvasztott vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  6. Melegen kínáljuk ízlés szerinti mártással.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 252
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsos rétes, arab rétes, chilis-marhahúsos rétes, hússal töltött rétes, fűszeres húsos rétes, keleties húsos rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

seteluas
seteluas / seteluas Mon, 2015-06-29 14:49

Lehet, hogy nem "túl" arab, de nagyon finom :) nálam kimaradt a bors is mert gyerkőcöknek lett, de Így is finom!!! Köszönöm az ötletet!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Fri, 2015-03-20 19:30

Lehet, hogy hülye kérdés, de ez mitől arab? Attól, hogy nem darált malac, hanem marha...? Őszintén szólva még egy csokor koriander, vagy kicsit "keletebbi" fordulat sincs benne :(
Tippem: csinálj hozzá egy ütős keleti szószt, tedd fel a receptjeidhez és linkeld össze a kettőt! :) Ha ez megvan, már csinálom is (mert amúgy biztosan finom a cucc :))

374
réteslap 1 csomag
darált marhahús 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
olívaolaj 3 ek
chili 1 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg