Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab ihletésű lecsó

Arab ihletésű lecsó
Arab ihletésű lecsó
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó másként ízesítve, és rizs helyett bulgurral készítve. Ha zavarna a paradicsomhéj a lecsóban, felhasználás előtt hámozzuk meg a paradicsomokat. Tálalhatjuk 1-2 evőkanálnyi görög joghurttal leöntve, de anélkül is finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paradicsomot durva kockákra vágjuk. A kolbászhéját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, és további 2-3 percig dinszteljük.
  3. Megszórjuk a fűszerpaprikával és a ras el hanout-tal, hozzákavarjuk a harissát, és további 1-2 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
  5. Hozzákeverjük a bulgurt, felöntjük a vízzel, és lefedve közepes hőmérsékleten közben meg-megkevergetve további 10 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés forró vizet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 219
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

arab lecsó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 400 g
paradicsom 3 közepes db
csípős kolbász 150 g
bulgur 100 g
víz 200 ml
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0.5 tk
ras el hanout 1 kk
harissa paszta 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint