Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab joghurtzselé

Arab joghurtzselé
Arab joghurtzselé
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy volt, hogy nyáron esküvőre voltunk hivatalosak. Minden házi készítésű volt, így igazán jóllakottan pihegtünk a desszertsorhoz érve. Gyermekeim maradékát is eltüntetve, már rá se bírtam nézni a tortákra, mikor megjelent az első gyerkőcöm egy pohárkával, benne valami fehér micsodával (pontosabban inkább hasonlított a menzás tejbepapi kakaós, gusztustalan kutyulmányához.). Az orrom alá dugta, hogy ezt inkább egyem meg én, aztán érkezett még kettő. Az utolsó adag már egészen felismerhetően desszertnek nézett ki, így azzal kezdtem. Mondanom se kell, hogy mind a hármat belapátoltam, és már a következő hétvégén elkunyiztam a receptet. Szerintem isteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki gyerekeknek is szánja, akkor hagyja el az ánizsos pálinkát, az arakot. Egyébként az arak egyes állítások szerint ízben egészen hasonlít a hazánkban jobban beszerezhető uzo-ra, azt hiszem az esküvős példányban is az volt. Én legutóbb egy kanál fehérrummal csináltam, de ez nem autentikus.
A tetejét eredeti recept szerint vastagon kell beborítani reszelt étcsokoládéval, de a kép miatt én most ezt megvariáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Joghurtokat tálba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, az arakot, a citromhéjat és a levét. (1 citromtól markánsan citromos lesz az íze, aki lágyabb ízre vágyik, az csak a felét öntse hozzá.).
  2. Zselatinlapokat hideg vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk, és 8 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Kihűtjük, és a joghurthoz keverjük. (A zselatinfixet melegítés és áztatás nélkül a joghurthoz keverjük.)
  3. Tálkákba öntjük - ez az adag 4 tálkához elég - tetejét étcsokoládé-reszelékkel díszítjük. Egy órára hűtőbe rakjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 770
elküldve: 0
receptkönyvben: 167
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: arab
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtzselé, citromos joghurtzselé, arab zselé, citromos zselé joghurtból, citromos hűsítő desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cékla
cékla Sun, 2012-08-05 10:19

Elkészült, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Először is aludt tejet használtunk, mert az volt itthon, másodsorban uzoval ízesítettük. Finom lett, és mivel nem volt elég csokink (sem) picit több cukor került bele. A citromimádó fiam oda volt érte, a lányom, meg úgy tűnik az ánizsért nem rajong :) Legközelebb mentával variálom. Köszi a receptet... K.

osztriga
OsztriGa / osztriga Sat, 2010-11-06 22:23

Igen, úgy az igazi, de az nem lett volna ilyen fotogén!!! Jó sok csokit elbír!!! Majd írd meg, hogy milyen lett. T.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2010-11-10 19:49

Milyen, hát......kevés, finom, csokis....Ilyen jelzők voltak hallhatók az asztalnál. Köszönjük! Üdv. Dénes

141
joghurt 600 g
porcukor 3 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
pálinka 1 ek
lapzselatin 4 db
víz 8 ek
csokoládédara 1 ek