Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab lepénykenyér

Arab lepénykenyér
Arab lepénykenyér
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Khubz: a Földközi-tenger mellöl és az Arab-félszigetről származó lepény, a neve szerint egyszerűen “kenyeret” jelent. Lapos, kerek lapjai 15-30 cm-es átmérőjűek.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval. Az élesztőt egy kevés langyos vízben feloldjuk.
  2. Az élesztőt a maradék langyos vízzel a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Az olajat egy tálba tesszük, a tésztát megforgatjuk az olajban, majd letakarva, meleg helyen kb. 1-2 óráig kelesztjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, amelyeket kb. 0,5 cm vastagságú korongokra nyújtjuk.
  5. A korongokat egy jól kiolajozott tepsibe tesszük, egy konyharuhával letakarjuk, és kb. 30 percig hagyjuk kelni.
  6. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 5 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 730
elküldve: 4
receptkönyvben: 169
elkészítve: 0/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Khubz, arab lapos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
élesztő 20 g
finomliszt 500 g
1 tk
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 250 ml
napraforgó olaj 1 ek