Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab palacsinta

Arab palacsinta
Arab palacsinta
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tovább haladok Váncsa István "Lakoma" című könyvében. Ma ez volt soron. Ebből a mennyiségből 36 palacsintát sütöttem.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit habverővel összekeverjük, háromnegyed órát állni hagyjuk.
  2. Forró, tapadásmentes serpenyőben kicsi, 10-12 cm átmérőjű palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg a tésztának. Akkor jó, ha szép buborékos, és nincs már rajta nedves folt, hanem az egész sületlen felülete száraz.
  3. Ekkor kivesszük a palacsintasütőből, félbehajtjuk, hogy a nem sült oldala legyen belül, és félig az oldalát összenyomkodva összeragasztjuk a szélét.

A krémhez:

  1. A tejet felforraljuk (kevés hideget hagyunk a keményítő feloldására). Ha felforrt, belekeverjük a cukrot, a vanília kikapart magjait, a keményítős tejet, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Mikor langyos, hozzákeverjük a créme fraiche-t és a rózsavizet is.
  3. A kihűlt krémet habzsákból a félhold alakú palacsintákba töltjük (minél gazdagabban). Az egyik végét nyitva hagyjuk, hogy ott kikandikáljon a krém, mert neki lesz még feladata.

Díszítéshez:

  1. A pisztáciát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, durva darabokra vágjuk.
  2. A palacsinták krémes végét a feldarabolt pisztáciába nyomjuk.
  • tepsi mérete: 12x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás pisztáciás palacsinta, vaníliakrémes palacsinta, arab krémes palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
tönkölybúza liszt 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 4 púpozott ek
tej 3.5 dl
víz 3.5 dl
instant élesztő 1.5 kávéskanál
cukor 1.5 teáskanál
1 csipet
tej 5 dl
kukoricakeményítő 8 evőkanál
cukor 4 ek
vanília 1 db
rózsavíz 2 teáskanál
crème fraîche 3 dkg
pisztácia 5 dkg