Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arab pizza csirkével

Arab pizza csirkével
Arab pizza csirkével
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme, a sokszor emlegetett "Lakoma" című könyv, ahonnan már sok receptet kipróbáltam. Ez is itt szerepel, bár bárányhúsból készítve. Mivel nem volt otthon bárányhúsom, ám mindig van csirkemell a hűtőben, így ahhoz folyamodtam. Nagyon jól működött vele.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, rászórunk egy csipet cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 10 perc alatt megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a lisztet és olajat, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
  3. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ha legalább a duplájára nőtt, lisztezett felületre borítjuk, elosztjuk nyolc egyenlő részre, kis golyókat gyúrunk belőlük, amit aztán kinyújtunk ovális alakra.
  4. Formázásként a tészta hosszanti oldalán tenyerünkkel kicsit felsodorjuk a tésztát, majd a két végét összecsippentjük, az majd megtartja.
  5. A mélyedést megtöltjük a feltéttel, esetleg némi sajtot is szórunk rá, és 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.

Feltét

  1. A hagymát félfőre vágjuk (félbevágjuk, majd így szeleteljük). Egy kanál olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk, míg karamellizálódik.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A felszeletelt fokhagymával a megsült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük fahéjjal, és gránátalmaszirupot adunk hozzá. Evvel is pirítjuk egy percig, aztán hozzáadjuk a hámozott egész paradicsomot, amit nagyjából szétnyomkodunk.
  3. Tovább pirítjuk erős tűzön, míg a szaftja besűrűsödik (8-10) perc. Ekkorra már sűrű lesz, mint egy lekvár. Itt békén hagyjuk, elzárjuk a lángot.
  4. A megformázott pizzatésztára halmozzuk a langyosra hűlt feltétet, és a fent leírtak szerint megsütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 179
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csirkés pizza, arab pizza, csirkehúsos arab pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V.O. Mária
V.O. Mária Mon, 2015-12-21 11:26

Ma ez lesz a vacsi!

Kedvbes Évi néni! Köszönöm a kifogástalan receptjeidet, egyúttal nagyon kellemes ünnepeket kívánok.
Mari

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-12-21 12:23

Kedves Mária!
Köszönöm az elismerést, de ez most Váncsa urat illeti. Egyébként szenzációsan sok jó recept van a könyvben, és kijön az olasz változata is. Remélem nem okozok csalódást a vacsorázóknak. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Boldog, békés karácsonyt kívánok neked és családodnak!
Évi néni

412
kenyérliszt BL80 40 dkg
görög joghurt 3 dl
1 teáskanál
cukor 1 csipet
friss élesztő 2 dkg
olívaolaj 4 ek
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gránátalma szirup 1 ek
konzerv paradicsom 40 dkg
sajt 8 dkg
fahéj 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek