Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arany mazsolás-ricotta töltelékes kuglóf

Arany mazsolás-ricotta töltelékes kuglóf
Arany mazsolás-ricotta töltelékes kuglóf
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kuglóf egy igazi klasszikus desszert, amit mindig öröm elkészíteni és megenni...:) Különböző töltelékkel vagy anélkül készíthető, én ezúttal a finom, krémes ricottát és a citromot választottam. Karácsonyra ajánlom egy kis fahéjjal és naranccsal megbolondítva. ;)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Formához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez adjuk hozzá az egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni kb. 5 percet, amíg az élesztő felfut.
  2. Eközben egy keverőtálba rakjuk bele a kétféle lisztet, egy csipet sót, az egy tojássárgáját, a langyos olvasztott vajat, a porcukrot, a citromhéjét, végül pedig adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet.
  3. Szépen dolgozzuk össze, dagasszuk legalább 5 percet, amíg egységes, puha tésztát nem kapunk.
  4. Rakjuk kelesztőtálba, és pihentessük 45 percet meleg helyen. (FONTOS: Minden alapanyag, amit a kelt tésztánkhoz adunk szobahőmérsékletűnek kell lennie, mert csak ekkor lesz a kelesztés folyamata sikeres!)
  5. Amíg a tésztánk kel, készítsük el a ricotta tölteléket. Egy tálban verjük kemény habbá az egy tojásfehérjét (adhatunk hozzá egy fél csipet sót). Egy másik tálba halmozzuk bele a ricottát, a cukrokat (porcukor+ vaníliás cukor), a mazsolát, a citrom levét, és keverjük össze. A végén óvatosan, forgató mozdulatokkal adjuk hozzá a tojásfehérje habot is.
  6. Ha tészta szépen megkelt, lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki. Ezután halmozzuk rá a ricottás tölteléket, és egyenletesen oszlassuk el rajta. Tekerjük fel (mint a bejglit szokás), és rakjuk kiolajozott és zsemlemorzsával kiszórt kuglófformába.
  7. Kelesszük további 20 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 851
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes ricottás-citromos kuglóf, mazsolás kuglóf, ricotta töltelékes kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
rétesliszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
porcukor 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
ricotta 25 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 1 marék
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 dkg