Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranydurbincs grillezve

Aranydurbincs grillezve
Aranydurbincs grillezve
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég ritkán ettünk halat. Inkább pisztráng, lazac volt a választék. Amióta elkészítettem az első grillen sült aranydurbincsot, én más halat nem is igen kívánok már.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Körítésként natúr burgonyát, párolt rizst, salátákat ajánlok. Én körítés nélkül fogyasztom egy "muzsgye" nevű öntettel. A muzsgye  román eredetű, fokhagymából készülő öntet, amit sült halakkal fogyasztanak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk a pikkelyektől, belsőségektől, kopoltyúktól.
  2. A megtisztított halat sóval, borssal fűszerezzük, citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk, majd egy nejlontasakba tesszük, és a hűtőszekrényben 2-3 órán át pácolódni hagyjuk.
  3. A halat 4 helyen, párhuzamosan megvágjuk.
  4. Forró grillen 5-5 percig sütjük mindkét oldalát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 938
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

grillezett hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
hal 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 citromból nyert