Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska 3. (tej-, és tojásmentes)

Aranygaluska 3. (tej-, és tojásmentes)
Aranygaluska 3. (tej-, és tojásmentes)
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyapám egyik kedvenc tésztaétele, melyet édesanyám gyermekkoromban gyakran tett az asztalra. Eredetileg 2 db tojás sárgájával készül a tészta, de én azért, hogy kislányom is ehesse, kissé átalakítottam. Természetesen az eredeti receptben a tej is a tehéntől származik :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Lekvárral vagy vanília öntettel melegen tálaljuk, de hidegen is finom öntet nélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keménytőt (vagy a tojáspótló port), az őrölt fahéjat, a megolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt és a növényi tejet.
  3. Jó alaposan megdagasztjuk, akkor jó, ha könnyen elválik a tészta az edény oldaláról és a kezünkről.
  4. Letakarva kétszeresére kelesztjük kb 30 perc alatt.
  5. Közben kikenünk Liga margarinnal egy tűzálló tálat és beszórjuk darált dióval.
  6. A többi diót a cukorral összekeverjük.
  7. Az időközben szépen megkelt tésztát lisztes deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. A kis pogácsákat olvasztott Liga margarinba mártjuk és belehempergetjük a cukros dióba.
  9. Ezután szorosan egymás mellé helyezzük a tűzálló tálba.
  10. 30 percig ismét kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük, és kb. 200 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 30 171
elküldve: 3
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tej-tojásmentes aranygaluska, aranygaluska tej-és tojásmentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1040
finomliszt 30 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 10 dkg
növényi tej 2.5 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál
fahéj 1 kk
margarin 5 dkg
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg