Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska 4. (meggyes)

Aranygaluska 4. (meggyes)
Aranygaluska 4. (meggyes)
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen azt hittem, ez egy bonyolult kelt tészta, ezért nem mertem nekilátni.
Most rájöttem, nem az :-).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Lehet más gyümölccsel is variálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat robotgéppel összegyúrjuk, így. Közepesen lágy tésztát kapunk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lisztbe mártott kiszúróval dió nagyságúra szaggatjuk.
  3. Egy kivajazott tortaformába helyezzük szorosan egymás mellé, és megkenjük olvasztott vajjal.
  4. Meghintjük a magozott meggyel és a dió-fahéj-cukor keverékével.
  5. Újabb sort teszünk, és ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben.
  6. A legfelső sort vajjal és csak kevés diós keverékkel hintjük meg.
  7. Ezután langyos helyen tovább kelesztjük 20-30 percig.
  8. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben, középső rácson, kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük.
  9. Vanília-, vagy borsodóval kínáljuk.

  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 171
elküldve: 2
receptkönyvben: 229
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-meggyes kelt tészta, diós-meggyes kalácstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2012-02-07 08:28

Kedves Luca !
Örülök, hogy ízlett! További jó sütögetést :-)
üdv Jolán

Lucaaa
Lucaaa Mon, 2012-02-06 17:47

Kedves Jolán!
A te recepted alapján sütöttem meg az első aranygaluskámat, és nagyon finom lett! Nekem egy kicsit tovább sült, mint írtad, de csak azért, mert hatalmasra megkelt. Örülök, hogy ezt a receptet választottam, mert nekem meggy nélkül túl száraz lett volna. Köszi, hogy megosztottad velünk!
Üdv: Luca

1255
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
cukor 8 dkg
élesztő 3 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 8 dkg
1 csipet
citromhéj 1 teáskanál
meggybefőtt 30 dkg
dió 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
vaj 4 dkg