Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska 5. - meggyes-mákos

Aranygaluska 5. - meggyes-mákos
Aranygaluska 5. - meggyes-mákos
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vaníliaöntet illik hozzá. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 ek liszttel, pici cukorral és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
  2. 6 dkg vajat felolvasztunk, és hagyjuk hűlni.  A tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a  megmaradt tejet. A liszthez keverjük a kovászt és a tojáskeveréket. A tésztát hólyagosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, és azzal is hólyagosra  verjük. 1 óráig letakarva kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra ellapogatjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott kerek tortaformába lerakunk egy sor  tésztát, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros-citromos darált mák kétharmadával, majd a lecsepegtetett meggy kétharmadával.
  4. Rátesszük a a többi tésztát  /ebbe a méretű sütőformába két sor tészta kerül/, és megkenjük vajjal. Újból megkelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 60 perc).
  6. Amikor megsült, megszórjuk a maradék mákkal és meggyel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 605
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 311
elkészítve: 18/39
Facebookon megjelent: 2

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos-meggyes kalácstorta, mákos-meggyes kelt tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-15 19:26

Kedves Edit!
Köszönöm szépen a mai ebédünket!
Nagyon finom volt:-)))
Szép estét, holnapra napfényes, szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

barbibu
barbibu Sun, 2010-04-18 14:30

Ez nagyon jó!
Bár kalácsmixet használtam hozzá, csúnya dolog, de igen gyorsan elkészült. Viszont igazi vaníliasodót főztem hozzá.

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-04-19 17:35

Nagyon örülök , hogy ízlett és hogy sikerült mindenkinek. üdv Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-04-16 22:16

Nagyon jól néz ki én így még nem próbáltam csak simán vanília sodóval. Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-16 22:14

Ez nagyon jó cucc lehet! :-p
Beraktam a receptkönyvbe.
Üdv:
Eszter

1091
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
cukor 8 dkg
élesztő 3 dkg
vaj 8 dkg
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
mák 20 dkg
meggybefőtt 30 dkg