Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska 8. - Töltött

Aranygaluska 8. - Töltött
Aranygaluska 8. - Töltött
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Aranygaluska a hagyományos módon is nagyon finom, de egy kis plusszal még finomabbá tehető. Én baracklekvárral készítettem. Az elkészítés folyamatáról fázisfotókat itt találtok.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást egy mérőedénybe ütjük és annyi tejet teszünk hozzá, hogy 2 dl legyen.
  2. Az élesztőt elkeverjük benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe tesszük.
  3. A dagasztó programon elkészítjük (vagy kézzel tésztává gyúrjuk).
  4. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  5. Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztunk és a sütőedény mellé készítjük.
  6. A tésztából diónyi darabokat szakítunk, széthúzkodjuk, lekvárral megtöltjük, gombóccá formáljuk és megforgatjuk az olvasztott margarinban.
  7. Lazán egymás mellé rakjuk egy sütőedénybe, és bőven megszórjuk a rétegeket a cukros dióval.
  8. Duplájára kelesztjük.
  9. 200 °C-os sütőben megsütjük. A teteje hamar pirul, így közben nem árt letakarni alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 865
elküldve: 4
receptkönyvben: 269
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros aranygaluska, lekvárral töltött aranygaluska

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcipann
marcipann / marcipann Wed, 2014-11-19 13:58

Én így tanultam a nagymamámtól. Nálunk mindig így készült, ezért nem is értettem anno az üzemi konyhán miért akarják valami sodó szerű trutymóval leönteni. Nálunk nem volt rá szükség, mert a baracklekvár miatt szaftos volt. Ma is így sütöm, a sodót pedig ki nem állhatjuk hozzá.

Monica123
Monica123 Tue, 2012-03-13 16:31

megcsináltam, nagyon, nagyon finom lett..... lányom, aki nem szereti ilyeneket, azt mondta hogy fantasztikus és a barátnőm elkerte a receptet.....nagyon szepen köszonöm a finom receptet :) Monika

csato
csato Mon, 2011-01-31 21:53

Hát ez szuperul hangzik,meg néz ki!Egyszerűen muszáj megcsinálnom,pedig most akartam fogyózni egy kicsit!Hát tolódik.....................köszi a receptet!

Üdv Csató

593
finomliszt 35 dkg
élesztő 2 dkg
margarin 5 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 dkg
dió 10 dkg
cukor 15 dkg
margarin 1 ek