Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska ahogy Jahin készíti

Aranygaluska ahogy Jahin készíti
Aranygaluska ahogy Jahin készíti
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tartalmas leves mellé készült másodiknak, kicsit szöszmötölős, de megéri. Amíg kel a tészta, megcsinálhatjuk a vaníliasodót. A fel nem használt tojásfehérjét tegyük be a mélyhűtőbe, összegyűjtve jól jöhet egyéb édességnél.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 70 dkg lisztet átszitálunk egy nagy, mély tálba.
  2. Fél dl langyos, porcukros tejben megfuttatjuk a friss élesztőt.
  3. Összekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a liszthez az élesztős tejjel együtt, beledobunk kis sót.
  4. Langyos tejjel az egészet összefogjuk, fakanállal kidolgozzuk, végén beledolgozunk 10 dkg olvasztott vajat.
  5. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágy, galuskaszerű tésztát kapjunk. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kelni meleg helyen 3/4 órát.
  6. Közben előkészítünk egy kapcsos tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, előmelegítjük a sütőt.
  7. Összekeverjük a diót a cukorral, belereszeljük a citromhéjat.
  8. Megolvasztjuk a maradék 10 dkg vajat, majd kiszaggatjuk a galuskákat egy evőkanállal, amit az olvasztott vajba mártogatunk.
  9. Leteszünk egy sort, közben cukros dióval megszórjuk, és egy-egy kanál baracklekvárt is közé teszünk.
  10. Közepes lángon sütjük (nálam gáz 3-as fokozat), kb. 45-50 perc, tűpróbáig, hogy a közepe is jól átsüljön.
  11. Langyosan tálaljuk, egyszerűen széttördeljük a galuskák mentén, vanília vagy borsodóval.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós kelt galuskák, lekváros aranygaluska, galuskatorta dióval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1092
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 5 db
vaj 20 dkg
tej 4.5 dl
élesztő 3 dkg
porcukor 1 ek
1 csipet
dió 15 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 20 dkg