Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska ahogy kuksi készíti

Aranygaluska ahogy kuksi készíti
Aranygaluska ahogy kuksi készíti
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még édesanyámmal készítettem el ezt a bonyolultnak látszó édességet, de hamar rájöttem, hogy egyszerű és finom.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Bárkinek, ai szereti a diós édességet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-1,5 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk, és lisztezett tálban duplájára kelesztjük.
  3. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal.
  5. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsákat egymás mellé helyezzük a tepsiben, majd megszórjuk a cukros dióval, és meglocsoljuk az olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
  7. Míg sül, addig elkészítjük a vaníliás pudingot.
  8. A tepsit hideg sütőbe toljuk, és közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
  9. Végül vaníliás pudinggal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 46 230
elküldve: 6
receptkönyvben: 199
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

kuksi09

Mióta szakács: 2011.05.14.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kelt tészta vaníliapudinggal leöntve, édes galuska sodóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.nikolet
v.nikolet Tue, 2017-04-11 18:43

Kedves kuksi09 !
Ma elkészitettem életem első aranygaluskáját a te recepted alapján ! Nem nagyképűségből mondom, ilyet jót még nem ettem :D ez a te érdemed !! ( A sodó saját recept alapjáán küszült) . Nagyon jól sikerült :) A páromnak készítettem ,aki még nem evett , ez volt az első nagyon izlett neki is :) köszönjük szépen , a jövőben biztosan elkészítem még !!!
Ajánlom mindenkinek !!

1814
finomliszt 1 kg
tej 5 dl
élesztő 4 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 10 dkg
1 csipet
cukor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
dió 25 dkg
margarin 30 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 3 csomag
tej 1.5 l