Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska - Csóti Henitől

Aranygaluska - Csóti Henitől
Aranygaluska - Csóti Henitől
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég régen készítettem már el az aranygaluskát, szerencsére van diónk, így most elkészült. Nagyon szeretik a gyerekek vanília pudinggal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1dl tejet meglangyosítjuk, és kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk és kelesztjük kb. 35-40 percig. Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal (én közepeset kentem, de elég lett volna kisebb) és olajos kanállal beleszaggatunk egy réteg tésztát, majd megszórjuk a cukros-dióval és mazsolával, és a tetejére szaggatunk tésztát, kicsit megszórjuk megint.
  3. Előmelegített sütőben (közepes hőn) készre sütjük (tűpróba!).
  4. Vanília pudinggal  tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 325
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aranygaluska vanília pudinggal, kelt diós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agbabika
agbabika Sun, 2016-01-24 16:56

Egyértelmű,ahány ház,annyi szokás. Én is sütök már vagy 30 akárhány éve,de más arányokkal. Nincs ebből semmi,mindig tanul az ember,na meg a kezdőknek ad némi segítséget.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sun, 2016-01-24 16:32

Kedves Agbabika! Nem szokatlan, hiszen vannak olyan kalács receptjeim is, a mindent tudó kalácstészta amit szintén nagyon sokan megsütöttek és dícsérték pl. pudingos csiga, lekváros bukta, stb...szóval ott is ilyen aránybanvan a tej és a liszt. Ezt a receptet is már többen elkészítették. De persze van sok választék itt az oldalon is, ha esetleg másik jobban megtetszett. üdvözlettel: Csóti Heni

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2012-01-17 14:29

Renta, a hozzávalóknál összesen 3 dl ezt langyosítom és ebből 1 dl kell az élesztős felfuttatáshoz, a többit a hozzávalókkal keverem össze.

Renta
Renta Mon, 2012-01-16 19:41

A hozzávalóknál 3dl tejet írsz az elkészítésnél 1dl.Most akkor menyi?

1060
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
cukor 8 dkg
élesztő 3 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 8 dkg
1 csipet
dió 10 dkg
cukor 5 dkg
mazsola 10 dkg