Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska darázsfészek

Aranygaluska darázsfészek
Aranygaluska darázsfészek
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az aranygaluska és a darázsfészek ötvözete. Uzsonnára, vacsorára nagyon finom. Úgy vágjuk, mint a tortát. Adagonként leöntjük a kihűlt öntettel.

hozzávalók / 8 adag

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta készítése

  1. Az élesztőt,kis cukorral és 1 dl meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint.
  3. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást, az élesztőt és a maradék meleg tejet.
  4. Jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  5. Ha kétszeresére kelt, akkor 4 db, 20x20 cm-es cipót formázunk belőle. A maradékot másra használjuk.
  6. 1 cm-esre kinyújtjuk.

Kisdarázs készítése

  1. A téglalapokat egyenként meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
  2. Megszórjuk darált dióval, porcukorral és vaníliás cukorral.
  3. Feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Állítva beletesszük őket egy margarinozott, 26 cm-es tortaformába.
  5. Hideg sütőbe tesszük, és 170 fokon megsütjük.
  6. Úgy borítjuk ki, hogy az alja kerüljön fölülre.

Citromos öntet

  1. A citrom levét egy kis cukorral kikeverjük.
  2. A pudingport a maradék cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  3. Kis adagokban, szinte cseppenként hozzáadjuk a cukros citromlét.
  4. A tejet felforraljuk.
  5. Habverővel belekeverjük a citromos pudingmasszát, és egyet forralunk rajta.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

korsócska

Mióta szakács: 2015.05.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kisdarázs, aranygaluska másként, diós kelt tészta, darázsfészek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

763
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 3 dl
cukor 5 dkg
margarin 10 dkg
tojás 1 db
margarin 10 dkg
dió 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
citromlé 1 citromból nyert
cukor 10 dkg