Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska házi vaníliasodóval

Aranygaluska házi vaníliasodóval
Aranygaluska házi vaníliasodóval
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc sütije. Mindig is lágy tésztát kerestem hozzá, és ez az igazi. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A vaníliasodóhoz

ajánlat

A tészta könnyen elbálik egymástól az olvasztott vajba mártástól. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, vajat, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagaszó programra állítjuk, és hagyjuk végezni a dolgát.
  2. A vajat felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat. A tepsiket kikenjük.
  3. Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A tojások sárgáját elkevervjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
  6. A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 633
elküldve: 9
receptkönyvben: 552
elkészítve: 24/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Pekoevi

Mióta szakács: 2011.12.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szüret, húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aranygaluska vaníliasodóval, aranygaluska vaníliával, kenyérsütőgépben kelt aranygaluska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Memi11
Memi11 Sun, 2012-02-19 09:16

Én megsütöttem és nagyon finom puha a tésztája és nem utolsó sorban egy igazi családi adag:) Én annyit változtattam rajta, hogy a vanília sodónál nem keményítőt használtam hanem 1 csomag vanília pudingot. Gratula!

1191
tej 6 dl
vaj 10 dkg
cukor 4 ek
1 késhegynyi
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
vaj 20 dkg
dió 25 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
tej 1 l