Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska muffin Vénusztól

Aranygaluska muffin Vénusztól
Aranygaluska muffin Vénusztól
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az aranygaluska ihlette finom kis muffin.

www.venusz.hu

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A diókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A muffinhoz

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet. A cukrot kikeverjük a tojással. A tojásos-cukros masszához adjuk a tejet, majd fokozatosan a lisztet. Jól elkeverjük.
  3. Kapszlival bélelt muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Ha kész, rácson kihűtjük.

A diókrémhez

  1. A margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, jó 10 percig dolgozunk rajta robotgéppel.
  2. Fokozatosan beledolgozzuk a porcukrot. Ha már szép krémes, hozzáadjuk a diót, és jól lehűtjük.
  3. Habzsába tesszük, és kidíszítjük vele a muffinokat.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 697
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes muffin, diós cupcake

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1358
finomliszt 25 dkg
tej 2.5 dl
margarin 12 dkg
cukor 18 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
margarin 2 ek
porcukor 40 dkg
tejföl 2 ek
dió 15 dkg