Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska Nerovedova konyhájából

Aranygaluska Nerovedova konyhájából
Aranygaluska Nerovedova konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam. Nagyon egyszerű és finom. Az eredmény könnyű és ízletes desszert, ami tökéletes befejezése egy kiadós ebédnek. Jó étvágyat! :)

hozzávalók / 6 adag

A galuskához

A sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. Egy habverővel a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és azzal is alaposan összekeverjük.
  3. Az előbbiekhez hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal jól kidolgozzuk.
  4. Megolvasztjuk a vajat, majd a tésztához adjuk, és a fakanállal fényesre dolgozzuk. Félretesszük kelni.
  5. Ha megkelt, akkor egy olajos kanállal a dióba szaggatjuk, megforgatjuk, és kivajazott tepsibe szorosan bepakoljuk.
  6. Közepes lángon aranybarnára sütjük.
  7. Amíg a galuskák sülnek, elkészítjük a sodót.
  8. Felforralunk 5 dl tejet. A maradék 2 dl tejben elkeverjük a pudingport, majd a többi tejhez adjuk. Ha felforrt, lezárjuk és elkeverjük benne a cukrot és vaníliás cukrot.
  9. A galuskát sodóval leöntve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 993
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aranygaluska vanília sodóval, vaníliasodós aranygaluska, aranygaluska pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
finomliszt 40 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
élesztő 5 dkg
tojássárgája 4 db
citrom 1 db
vaj 8 dkg
tej 2.5 dl
dió 15 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 7 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag