Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska Nózer konyhájából

Aranygaluska Nózer konyhájából
Aranygaluska Nózer konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Andi konyháján találtam. Frissen nagyon finom, de nekünk másnap is ízlett. :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Tészta bevonathoz

Sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először felfuttatjuk az élesztőt a tejben és egy kevés cukorban. 
  2. Eközben a többi hozzávalót kelesztőtálba tesszük.
  3. Ha az élesztőnk felfutott, akkor a tészta hozzávalóihoz keverjük, és kézzel vagy géppel összedolgozzuk.
  4. Ezután 30-40 percet kelesztjük.
  5. Miközben a tészta kel, a bevonathoz megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a diót és a cukrot.
  6. Egy kb. 26 cm-es tortatformát kivajazunk.
  7. Miután a tészta megkelt, kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Ezeket a tésztadarabokat először villával az olvasztott vajba mártjuk, majd megforgatjuk a cukros dióban, és a tortaformába helyezzük egymáshoz szorosan.
  9. Ha ez kész, akkor a maradék cukros diót a tészta tetejére szórjuk.
  10. Majd így kelesztjük még 30 percig.
  11. Végül 170°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük.
  12. Miközben sül, a sodó hozzávalóit összekeverjük tetszőleges sűrűségűre, majd hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nózer

Mióta szakács: 2013.10.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Aranygaluska Norka módra, aranygaluska sodóval, diós kelt tészta vaníliasodóval, diós kelt sütemény sodóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

846
finomliszt 25 dkg
margarin 2.5 dkg
porcukor 2.5 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1.3 dl
tojás 1 db
2 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak