Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska sanila konyhájából

Aranygaluska sanila konyhájából
Aranygaluska sanila konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, általában gulyás vagy bableves mellé készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vanília vagy csokiöntettel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kicsi langyos tejben, 1 ek cukorral. A liszthez tesszük a tojássárgáját, a cukrot, 16 dkg margarint és a fél citrom reszelt héját, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet.

  2. Az egészet jól összegyúrjuk, és hagyjuk keleszteni 1,5 órán keresztül, míg duplájára nem  kel.

  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra és pálinkás pohárral kiszaggatjuk.

  4. 25 dkg margarint jól felolvasztjuk és a kiszaggatott pogácsákat belemárjuk. 

  5. Egymás mellé szorosan tesszük a tepsire, megszórjuk cukrozott dióval és aranysárgára sütjük. 

  6. A sütési idő kb 30 perc


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 080
elküldve: 0
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aranygaluska, édes kelt tészta sodóval, diós kelt tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wagnei
wagnei Mon, 2012-10-08 18:29

Kedves Sanila!
Elkészítettem az aranygaluska receptet,ami igazán jól sekerült!igaz egy kis gondom akadt mert nem
volt pálinkás poharam.Köszönöm a receptet Maryke

1666
finomliszt 1000 g
cukor 16 dkg
margarin 16 dkg
margarin 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 5 dl
élesztő 5 dkg
tojássárgája 6 db
dió 30 dkg
cukor 3 csapott ek