Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából

Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából
Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom bableves mellé aranygaluska volt az ebéd. Mindenki szereti.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Vanília sodó

ajánlat

A sodót édesebbre vagy kevésbé édesre készítsük, annyi cukrot tegyünk bele ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a tablettákkal langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!)
  2. A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel, reszelt citrom héjával, napraforgó olajjal, csipet sóval alaposan bekeverjük. Amikor a táltól könnyen elválik a tészta, nem ragad, fényesen csillogó, akkor jó.
  3. Letakarjuk tiszta ruhával, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor megkel a duplájára, egy evőkanalat olvasztott vajban megmártunk, minden egyes kiszaggatott kelt tészta előtt. Egy jénai tálat előzőleg kivajazunk, egymás mellé lerakjuk a tálba a szaggatott tésztát, amit cukrozott, darált dióval megszórunk. Rátesszük a következő sor szaggatott tésztát. Ennek a sor végén is cukrozott, darált dióval megszórjuk.
  5. A tésztát 10 percet pihentetjük. A sütőbe tesszük, és 180 fokra állítva elindítjuk a sütőt. (Ez alatt is kel, míg bemelegszik.) 30 perc múlva aranybarnára sütjük.

Vanília sodó

  1. Amíg a tészta kel, megfőzzük a sodót.
  2. A vanília pudingport egy bögrébe öntjük, elkeverjük 1 dl hideg tejben. A többi tejet felforraljuk.
  3. Amikor kezd forrni lassan, keverés mellett beleöntjük bögrés pudingot. Összeforraljuk a tejjel, majd levesszük kihűlni.
  4. A kisült tésztát sodóval kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 962
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Aranygaluska, diós kelt tészta, vaníliaöntetes aranygaluska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
finomliszt 50 dkg
cukor 6 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
vaj 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
dió 15 dkg
cukor 2 ek
vaj 15 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
édesítőszer 4 db
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 1 l
cukor 2 ek