Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska somogyi módra

Aranygaluska somogyi módra
Aranygaluska somogyi módra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Somogy kitűnő talaján jól terem a mogyoró, nem véletlen, hogy az ország ezen vidékén rengeteg termesztenek belőle. Talán ezért van az is, hogy nálunk Somogyban mogyoróval eszik. Talán dióval még nem ettem, csak a pécsi róla elnevezett étteremben. Nekem a mogyorós jobban ízlik. Mindenkit bátorítok arra, hogy elkészítse.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Vaníliasodóval tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és jól összegyúrjuk.
  3. Letakarjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Megolvasztjuk a vajat. A diót, mogyorót, cukrot jól összekeverjük.
  6. A kis pogácsákat meghempergetjük a vajban, majd a a cukros mogyoróban is.
  7. Még fél órát kelesztjük.
  8. Egy tálba halmozzuk a golyókat.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 363
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Somogyi aranygaluska, mogyoróval szórt aranygaluska, édes kelt diós-mogyorós galuska

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargadcs
morcidorci / vargadcs Sat, 2015-09-05 08:40

azon gondolkodtam, hogy a képen a galuska római tálban van-e. lehetséges római tálban galuskát sütni? (a jénaimat eltörte párom, és azóta nincs új, viszont római tálam van)

humtum
humtum Wed, 2012-06-13 00:23

A kifőtt galuskát a bacon zsírjába szedjük, ha túl sok a zsír, egy részét le kell önteni.
A hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban ropogósra kisütjük.
A galuskát hőálló edénybe tesszük, meghintjük pirospaprikával, majd a felmelegített, enyhén sózott tejföllel leöntjük.
Tetejére szórjuk a bacon-pörcöt és a ropogós hagymakarikákat. google

Anyus51
Anyus51 / Anyus51 Thu, 2012-06-07 09:05

Én ehhez a galuskához szoktam a vanília öntetet készíteni. A kettő együtt nagyon fincsi.

963
finomliszt 30 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 10 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 2 db
vaj 5 dkg
dió 10 dkg
földimogyoró 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 1 dkg