Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska-torta

Aranygaluska-torta
Aranygaluska-torta
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógornőm mindig panaszkodott arra, hogy úgy enne már egy kis aranygaluskát, és Ő nem tudja megcsinálni, mert a sütője éget, aki meg megígérte neki már fél éve, még mindig nem sütötte meg. Na mondom, elő a könyvekkel és itt is szétnéztem, de mindenki pogácsaszaggatóval csinálta amit láttam, és a szakácskönyv is így írta. De emlékeztem, hogy az édesanyám nem így csinálta. Gyorsan is akartam, más dolgom is volt, így gondolkodtam: ha a fánk tésztát lehet a kenyérsütőgépben csinálni, ezt miért ne? Átvariáltam a recepteket amiket láttam, és így jött ki ez az eredmény. Nagyon finom lett. Pedig most csináltam először, így gondoltam megosztom veletek is.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ja, az árnál úgy írtam be, hogy én diópótlót vettem, mert a dió sajnos nagyon drága. Közben kaptam a nagymamámtól egy kis igazi diót, így összekevertem a kellő mennyiséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elővesszük a kenyérsütőt :-)
  2. Beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat: 3 dl tej, 6 dkg vaj, 2 tojás, a megadott élesztő fele, porcukor, liszt, só és az élesztő másik fele.
  3. Beprogramozzuk a dagasztás/kelesztés programot (1óra 50 perc) és elindítjuk.
  4. Közben a diót ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és összekeverjük. Olvasztunk fel vajat vagy margarint, és kivajazzuk a tortaformát vele. Egy picit berakjuk a hűtőbe, és kivéve lisztezzük meg.
  5. Ha lejárt a program, a maradék felolvasztott vajat elővesszük, és egy evőkanállal elkezdjük kiszaggatni a tésztát, mindig vajas kanállal körberakjuk a formát. Majd megszórjuk jó bőven a cukros dióval (ha úgy látjuk, hogy jut még vaj, meg is locsolhatjuk), ezután másik irányba szaggatjuk bele a tésztát, a maradék vajjal meglocsoljuk és rászórjuk a maradék cukros diót.
  6. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 40-45 percig sütjük, de érdemes hústűvel próbát tenni ha úgy látjuk, hogy hamar sül.
  7. Ha kész, még melegen levesszük a tortaforma oldalát, és így hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 301
elküldve: 6
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

aranygaluska, aranygaluska tortaformában, tortaformában készített aranygaluska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
finomliszt 75 dkg
élesztő 2.5 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
vaj 11 dkg
porcukor 5 dkg
1 csipet
dió 20 dkg
cukor 15 dkg