Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska torta

Aranygaluska torta
Aranygaluska torta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi igazi nagymamás recept!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  2. A porcukrot habosra keverjük a tojássárgával, és a liszthez adjuk.
  3. Lassan belecsurgatjuk az olajat, és hozzáadjuk a sót.
  4. Meleg helyre tesszük keleszteni.
  5. Mikor a duplájára kelt a tészta, cukrozott gyúródeszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Kizsírozott kerek tortaforma aljába sűrűn egymásra helyezzük a tésztát. A tetejét megszórjuk a darált dióval, ennek a tetejére ismét tésztakorongokat fektetünk, amit meglocsolunk a felolvasztott vajjal, és megszórjuk dióval. Ezt megint tésztaréteg követi, majd az utolsó dió réteg.
  7. 180 fokos sütőbe tesszük, és 40-45 perc alatt készre sütjük. FONTOS, hogy a sütőt ne melegítsük elő, mert amíg melegszik a sütő, addig is kel a tészta.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 741
elküldve: 6
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós kelt, arany galuska pogácsaszaggatóval készítve, kelt bucik dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

872
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
porcukor 3 ek
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 3 ek
1 csipet
tej 1.5 dl
sertészsír 1 ek
vaj 20 dkg
dió 20 dkg