Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral

Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval és szilvalekvárral
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc édessége, mennyiszer nyaggattam a nagymamámat, hogy készítse el nekünk.

hozzávalók / 8 adag

Aranygaluska

Vaníliasodó

Szólj hozzá!

elkészítés

Aranygaluska

  1. A lisztet egy tálba téve hozzá öntjük a száraz anyagokat, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a tejet hozzáöntve tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 40 percig hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Ezután kinyújtjuk 3-4 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk. Hagyományos vagy torta formájú tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé. Nekem a kerek tortasütőt ez az adag kétszer tölti meg.
  4. Olvasztott vajjal megkenjük, majd a cukor és dió keverékével gazdagon meghintjük. Majd ismét letakarva 40 percig kelesztjük.
  5. 170-180 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  6. Tálaláskor szilvalekvárt csorgatunk mellé, ezzel remek pikáns ízvilágot hozunk létre.

Vaníliasodó

  1. A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, és feltesszük forrni.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd beletesszük a lisztet, illetve egy kis tejet.
  3. Amikor a tej már forrni kezd, beleöntjük a keverékünket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A végen beletesszük a vajat, amikor már levettük a tűzről.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kissimi

Mióta szakács: 2015.03.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pikáns aranygaluska, szilvalekváros aranygaluska főzött sodóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

943
finomliszt 50 dkg
porcukor 5 dkg
friss élesztő 4 dkg
2 csipet
vaj 5 dkg
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
tej 250 ml
dió 25 dkg
cukor 15 dkg
vaj 10 dkg
szilvalekvár 5 ek
tej 1 l
tojássárgája 4 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
vaj 4 dkg