Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska Vivuctól

Aranygaluska Vivuctól
Aranygaluska Vivuctól
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legjobb módja a maradék dió felhasználásának, az egyetlen diós süti, amit mindenki megeszik a családban.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Diós forgatás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a többi hozzávalót, ha az élesztő felfutott, akkor lágy tésztát dagasztunk.
  3. Félretesszük kelni, még a duplájára nem nő. Addig meg daráljuk a diót, majd hozzáadjuk a cukrot.
  4. Ha megkelt, pici golyókat gyúrunk a tésztából, azokat is kelni hagyjuk kb. 15 percig.
  5. Addig megolvasztjuk a vajat, és kivajazzuk a formánkat, nálam ez általában jénai, hogy ne kérgesedjen meg túlságosan a széleken.
  6. A golyókat az olvasztott vajban megforgatjuk, majd dióban meghempergetjük jó alaposan. Szépen szellősen rakjuk a jénaiba, két sorban, egymásra.
  7. Hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra. Mire a sütő bemelegszik, megkel az aranygaluska is. 15-20 perc alatt szépen megsül!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
tejföl 1 ek
cukor 2 ek
margarin 8 dkg
dió 200 g
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg