Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranyló sárgabarack dzsem

Aranyló sárgabarack dzsem
Aranyló sárgabarack dzsem
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyszerű, és szupergyors recept, ami után még a nagyi is megnyalja mind a tíz ujját. Mert baracklekvárból sosem elég! 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk. A felét botmixerrel pürésítjük.
  2. Közepes méretű főzőedénybe öntjük a darabolt, valamint a pépesített barackot. Hozzáadjuk az almalevet, a cukrot, és a dzsemfixet.
  3. Nagy lángon felforraljuk, és kevergetés mellett 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges, leszedjük a habot a tetejéről.
  4. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk, és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 328
elküldve: 3
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 10 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
sárgabarack 1100 g
almalé 150 ml
cukor 350 g
dzsemfix 1 csomag