Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranyszínű fahéjas tallérok

Aranyszínű fahéjas tallérok
Aranyszínű fahéjas tallérok
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly Karácsonykor csináltam ezt a kekszet, mert van benne fahéj, meg aranyszirup, ezek adják a hangulatot a karácsonyi estékhez, hogy legyen mit ropogtatni este tévézés közben a családdal!

Ez a keksz nyúlós, ragacsos, isteni finom, kicsit karamelles ízű szirup miatt. Akik szeretik az édes kekszeket, imádni fogják. Készítsétek el, megéri.

hozzávalók / 4 adag

30 darabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt forróra.
  2. Keverjük össze a vajat, az aranyszirupot és a cukrot egy serpenyőben. Állandó keverés mellett, lassú tűzön, addig melegítsük, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk 5 percig hűlni.
  3. Szórjuk hozzá a vajas keverékhez a lisztet és a fahéjat.
  4. Adagoljunk 1-1 púpozott teáskanálnyi halmot egy vékonyan kikent sütőlapra. Lisztbe mártott villával lapítsuk szét kb. 1 cm vékonyra.
  5. Süssük forró sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranyszínűvé válnak. Hagyjuk a sütőlapon 5 percig, mielőtt a sütőrácsra tennénk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 171
elküldve: 7
receptkönyvben: 227
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nonika

Mióta szakács: 2011.10.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-aranyszirupos keksz, fahéjas teasütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

deezee
deezee / deezee Fri, 2011-12-23 22:18

25-ére ez lesz karira a kiscsaládnak. Remélem sikerül, és tényleg nagyon finom lesz. :) Köszönöm a receptet előre is.

v.noni2
Nonika / v.noni2 Fri, 2011-12-23 23:01

Nagyon örülök, remélem mindenkinek ízleni fog, eddig senkinek nem okozott csalódást:) Boldog karácsonyt és jó sütögetést:)

Rozinácska10
Rozinácska10 Sun, 2011-11-27 14:36

Szia! Ezt a kekszet szeretném megsütni, és azt szeretném kérdezni, hogy: Vaj helyett lehet margarint is használni?
Üdv.: Rozinácska10

v.noni2
Nonika / v.noni2 Sun, 2011-11-27 17:34

Szia!
Az az igazság, hogy én minden sütit vajjal csinálok, akkor is, ha margarin van a receptben. Szerintem nyugodtan elkészítheted margarinnal, nem gondolom, hogy a süti ízén változtatna! Remélem ízleni fog, és örülnék, ha majd elmesélnéd, hogy hogy sikerült!!! Jó sütögetést:)

nopara
nopara / nopara Sun, 2011-11-06 01:36

szió, kösz a receptet, fini! nekem 13 perc alatt kicsit megégett, légkeverésesben elég 10 perc sütés is.
üdv, nopara

v.noni2
Nonika / v.noni2 Sun, 2011-11-06 12:52

Szia!
Örülök, hogy ízlett:) Ahogy a leírásban is van, 10 percig kell sütni:) Remélem azért nem égett meg nagyon:)
Köszönöm, hogy kipróbáltad!!! További jó sütögetést. Üdvözlettel: v.noni2

v.noni2
Nonika / v.noni2 Sun, 2011-10-23 22:24

Nagyon nagyon örülök, hogy ízlett:) Szerintem karácsonykor is nagy sikere lesz:) Nekem kedvencem:)

Dudy
Dudás Betti / Dudy Sun, 2011-10-23 12:41

Épp most vettem ki a sütőből. Isteni finom. Lehet ez lesz idén karácsonykor a mézeskalács helyett!

Köszi a receptet! :-)

423
vaj 60 g
méz 115 g
barna cukor 2 ek
porcukor 2 ek
finomliszt 185 g
sütőpor 2 kk
fahéj 3 tk
vaj 1 ek