Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Argentin marhabélszín knédlipirítóssal

Argentin marhabélszín knédlipirítóssal
Argentin marhabélszín knédlipirítóssal
73 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap az egyik áruházban szédelegtem, és megláttam kedvenc husaim egyikét. Az ARGENTIN MARHABÉLSZÍNT!
Normál esetben nem veszem meg, mert horrorisztikus az ára, de néha bele lehet nyúlni lejárat közeli dátummal igen vicces áron. Na itt, most pont ez történt.
Javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki. Elképesztő a különbség a mi letejelt, kiöregedett, kényszervágott marháink húsa és e között.
...én így médiumra sütve szeretem, és csak a fotó kedvéért vágtam szét!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Másra készültem, és fröccsözgetni kezdtem. Fehérborból. Pedig ehhez inkább minőségi vörösbor illene. Vagy valami macsós, hideg, argentin sör. ...biztos van valami jó sörük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bár húst sóval nem pácolunk, mégis a borsozás után locsolgassuk meg szójaszósszal. (Én így tettem, bízva abban, hogy ez a só, nem az a só.)
  2. Aztán olajozzuk, és pihentessük a hűtőben egy napot.
  3. Sütés előtt a hűtőből kivesszük, és legalább két órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Amíg a hús szobahőmérsékletűre melegszik, a borból, a balzsamecetből, a maradék szójaszószból és a worcestershire-szószból redukciót főzünk.
  5. Kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig pirítjuk a húsnak, utána fóliában 4 percig becsomagolva pihentetjük.
  6. Sütés közben oldalanként egy gondolatnyit sózzuk. Nem kell nagyon, mert a redukció sózza, ízesíti.
  7. Közben a hússal egyidőben egy serpenyőben a knédlit kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítjuk.
  8. Tálaljuk, a balzsamecet redukcióval körbeöntjük, kevés csírával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 863
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

argentin marhabélszín médiumra sütve, bélszín knédlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-05-01 19:01

Ez is tetszik mint mindig...A knédlit ki sütötte?
Érdekelne a recept....Üdv:Bogi

z1
z1 / z1 Mon, 2011-05-02 17:26

Szia Bogi!
Nem sütöttem, hanem pároltam ( gőzöltem ).
A recept: ( Rita konyhája című oldalon olvastam! )
- 1/2 kg rétesliszt
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- teáskanál cukor ( én csak szórom )
- kiskanál só ( én csak szórom )
- 3-3.5 dl. víz
Én annyiban javítottam ( ? ) rajta, hogy a víz része, az fele-fele tej volt,
és a tésztához hozzátettem egy evőkanál tejfölt.
Kelesztettem és kétszer visszagyúrtam.
Utána egy konyharuhát kötözőspárgával egy lábasra feszítettem, ( alatta egy kevés víz van ), rátettem a tésztát, lefedtem és 25 perc alatt készre gőzöltem.
Jó volt.
Szeretem a knédlit.
Z.
...ja! A konyharuhát is meg kell olajozni, mert egy kicsit ráragad.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-05-03 08:16

Szia Z!
Bocsánat.Tudom hogy nem sütni kell...:))))Csak elírtam.Szóval én is kipróbáltam már csak ilyen pároló edénykébe.Ami szerintem nem jó hozzá.A recept jó lett volna de a módszer nem,mert nem tudott egyenletesen párolódni.Te ezt az adagot egészben pároltad?
Legközelebb biztosan így csinálom én is.Köszi hogy leírtad.
Ja!Szerintem ha újra megcsinálod be is küldhetnéd hogy meglegyen itt is.Csak a knédli mint köret.
Üdvözletem az egész családnak!Szép napot!
Bogi

z1
z1 / z1 Tue, 2011-05-03 16:54

Szia Bogi
Nem egyben, hanem két részletben készítettem.
Őszintén szólva azt hittem, hogy megnézed a "Rita Konyháján" és egyértelmű lesz.
A google-be beütöd, hogy knédli, vagy knédli készítése és kiadja a készítés módját és a receptet.
Aztán azt cifrázhatod, ha akarod úgy, mint én.
Én elkészítettem szárított vargányával is, de óriási ( !!! ) csalódás lett.
Megfogadtam, hogy soha többé nem használok szárított gombát.
Semmi köze a frisshez még, ha azt is mondják.
Pedig pöpec recepttel készültem, de inkább nem tettem fel.
A felvetésedre válaszolva, ...inkább nem!
Én alapanyagot, vagy köretet, vagy bármilyen kiegészítőt, háááát nem.
Vannak rá mások.
A múltkor olvastam egy limonádé receptet...
...vagy valami pürét "a babának"!
Vicc!!!
De mint tudjuk, a véleményem, mint mindig, most is szubjektív!!!
Apát üdvözlöm!
Z.

822
marhabélszín 12 dkg
knédli 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
vörösbor 2 dl
balzsamecet 1 dl
szójaszósz 50 ml
worcestershire-szósz 30 ml
csírák 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint