Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Argentína: Empanada

Argentína: Empanada
Argentína: Empanada
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Viktor barátomnak dedikálom, aki mióta egyszer megkóstolta, kéri, hogy töltsem fel. Ez az egyik kedvenc nemzetközi ételem eddig, a fűszerezése egyszerűen mesés! Az erősebb ízű ételek kedvelőinek kötelező darab.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát és a piros kaliforniai paprikát. A csirkeleves-kockát forró vízben feloldjuk. Vigyázzunk a sóval, könnyű elsózni a receptet! Beleírtam az összes részt, ahol az eredeti recept sózást ír, viszont én csak a végén sóztam a biztonság kedvéért.
  2. 2 evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és 6-8 percig sütjük. Áttesszük egy tálba, a lehető legtöbb zsiradékot a lábasban hagyva.
  3. A hőfokot közepesre csökkentjük, visszatesszük a lábast a tűzre, hozzáadjuk a maradék 1 ek. olívaolajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát és piros kaliforniai paprikát nagyjából 6-8 perc alatt. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a köményt, fűszerpaprikát, oregánót és cayenne borsot, majd 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük. Hozzáöntjük a vízben feloldott csirkeleves-kockát és a darált marhát.
  5. Belekeverjük a cukrot, és ha kóstoláskor szükségét érezzük, további sót és borsot. 15-20 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Hozzáadjuk a mazsolát. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  6. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. A leveles tésztából köröket szaggatunk, és annyi tölteléket teszünk beléjük, amennyit szeretnénk. Ebben a lépésben fontos, hogy ne szeressünk több tölteléket, mint amennyit a tészta elbír. A töltelékre 1 db felezett olívabogyót teszünk.
  7. Vízzel bekenjük a leveles tészta szélét, összenyomjuk, majd villával lenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nagyjából 1,5 centi távolságot hagyva az empanadák közt.
  8. 25-35 percet sütjük az empanadákat, félidőkor megfordítva őket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 1 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

StellaF

Mióta szakács: 2020.02.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos párna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
olívaolaj 3 ek
darált marhahús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 2 db
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
köménymag 3 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 teáskanál
leveskocka 1 db
cukor 2 ek
mazsola 1 marék
leveles tészta 3 csomag
zöld olajbogyó 10 dkg