Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aromás fenyő

Aromás fenyő
Aromás fenyő
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik gasztromagazinban bukkantam erre a gyors adventi süti receptre. Kicsit emlékeztet a mézeskalácsra, csak éppen nem tartalmaz mézet, sőt még zsiradék sincs benne! Másnapra jól záródó fém vagy műanyag dobozban jól megpuhul, és jobban lehet érezni az ízeket, mint frissiben.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd beletesszük a fűszereket, csipetnyi sót, a cukrot, a tojásokat, és tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk fenyőformával, sütőpapíros lapon, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Közben a mázhoz a porcukrot, a tojásfehérjét és a citromlevet selymesre kikeverjük, tetszőlegesen színezzük. A kihűlt sütemények tetejét a mázba mártjuk, a felesleget lecsorgatjuk, levegősen tálcára tesszük, megszórjuk kókusszal vagy dekorcukorral.
  4. Hagyjuk megszáradni. (Kb. 60-65 db lesz belőle.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 004
elküldve: 1
receptkönyvben: 234
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres adventi keksz, fűszeres fenyők

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vjeanette
vjeanette Fri, 2011-12-09 09:38

Kedves Anita!

Szeretném megtudni, hogy a cukormáz elkészítésekor gépi habverőt használsz, vagy csak kikevered pl. egy villával. Nem csináltam még ilyet, ezért a válaszodig nem is merek hozzáfogni. Köszönöm
Üdv: Zsanett

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-12-09 10:11

Kedves Zsanett!
Simán egy fakanállal keverem el a cukormáz összetevőit, nem szabad habosítani. A tepsiben kicsit egymástól távol helyezd el a fenyőket, hogy ne süljenek össze. Lehet, hogy nehéz lesz a tészta összeállítása a zsiradék hiánya miatt, de ne csüggedj, mert össze fog állni.
Jó sütögetést kívánok!
További szép napot!
Anita

cserti jutka
cserti jutka Thu, 2011-12-08 23:42

Ma elkeszitettem ezeket a nagyon mutatos kis fenyofakat. Sajnos nem olvastam vegig a hozzaszolasokat, mert akkor Wilton etelszinesitot vasaroltam volna. Igy az eredmeny nem lett olyan mint Anitae.
A tapasztalatom a kovetkezo: Ritkan kell rakni a tepsibe mert osszesul. Sajnos az elso tepsivel igy jartam.
12 perc sutes ido. Egy hurkapalcat szurtam a sutikbe es igy martottam a glazurba. Ugy tallatam igy a legegyszerubb.
Anya-banya ne idegenkedj tole, a teszta borzalmasan ragados lesz, de keszulj el ra. Konnyen kezelheto teszta, sokkal egyszerubb mint gondoltam volna.
Koszi a receptet Anita, holnap este lesz kozos karacsonyi enekles a Mississauga-i ( Canada) Magyar Egyletbe es oda viszem a kis fenyofakat.
Mindnyajatoknak kellemes unnepeket, aldasos bekes szent Karacsonyt.
Udv
Jutka

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-12-09 00:05

Köszönöm szépen kedves Jutka, hogy megosztottad a tapasztalataidat:-)!
Igen, kicsit nehezen áll össze a tészta, de azért kezelhető.
Nagyon örülök, hogy ilyen helyre jut el a sütim! Kellemes ünnepi készülődést kívánok!
Köszönöm a jókívánságokat, én is hasonlóan szép karácsonyi ünnepket kívánok!
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-12-08 10:44

Köszönöm szépen kedves Anci!
Én is szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok az egész családodnak!
Anita

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2011-12-07 20:55

Nagyon dekoratív. Egyetlen kérdés- milyen színezéket használsz? Soha nem próbáltam még. Kicsit idegenkedek tőle, hogy valamit elbaltázok.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-12-08 00:18

Köszönöm szépen kedves Anya-Banya!
Először a bármely hipermarketben kapható ételfestékkel próbáltam, de az nem hozta a várt eredményt, nem lett szép zöld színe. A nyáron vásároltam "Wilton" márkájú, gél állagú ételszínezőt, amiből pici kell csak, és ilyenre "festette" a fenyőfáimat:-). Picit húzós az ára, de ha sokat készít az ember pl. tortákat, akkor megéri ilyenre beruházni, mert csodaszép színeket lehet vele kikeverni. De akár csokibevonóba is be lehet mártani a fenyőket, és úgy díszíteni.
Üdv:
Anita

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2011-12-08 22:07

Kedves Anita!
Köszi a gyors választ, keresni fogom ezt a fajta színezőt. Kedvet csináltál hozzá.
Üdv: Inci

773
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kk
cukor 20 dkg
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
kókuszreszelék 1 ek
ételfesték 10 csepp