Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árpagyöngyös rakottas

Árpagyöngyös rakottas
Árpagyöngyös rakottas
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet anyukám hozta egyik kirándulásáról. Nekünk nagy kedvencünk lett ez az egytálétel. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk, majd kevés zsiradékon elősütjük.
  2. Az árpagyöngyöt előfőzzük, leszűrjük.
  3. A krumplit felkockázzuk, a hagymát karikára vágjuk.
  4. Egy jénait vagy tepsit kibélelünk a baconszalonna felével, rárakjuk az elősütött hússzeleteket, beborítjuk a mexikói keverékkel, kockázott krumplival. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk. Erre kerül az előfőzött gersli, amit betakarunk a hagymakarikákkal. Végül a maradék baconszalonnával befedjük.
  5. Lefedve egy órán át sütjük. Levesszük a fóliát, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és még sütjük 15-20 percig (takarás nélkül), míg a sajt rá nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 19x34x5 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsóka

Mióta szakács: 2010.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges gersli, húsos árpagyöngy zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
bacon 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
sertéshús 50 dkg
gersli 25 dkg
mexikói keverék 45 dkg
burgonya 3 db
füstölt sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db