Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árpagyöngyrizottó sült kelbimbóval

Árpagyöngyrizottó sült kelbimbóval
Árpagyöngyrizottó sült kelbimbóval
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gersli főzési ideje kicsivel hosszabb időt vesz igénybe, mint a rizs, de megéri azt a kis pluszt. A fűszeres kelbimbó és a gerslis rizottó nagyon jól illik egymáshoz.

hozzávalók / 2 adag

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt (gerslit) mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
  2. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, és 1-2 percig kevergetve futtassuk meg.
  3. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd öntsük fel a borral és a szójaszósszal. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve, addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja.
  4. Ezután öntsük fel egy merőkanál alaplével, majd szintén félig lefedve addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja. Ezt addig ismételjük, még az árpagyöngy (gersli) kellően megpuhul és jó szottyos lesz (közben többször keverjük meg). Az elkészült rizottót tálalásig tartsuk melegen.
  5. A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe a nagyobbakat.
  6. Az olajat keverjük össze a sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd öntsük rá a kelbimbóra. Ezután forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.
  7. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rendezzük el rajta a kelbimbót, majd a visszamaradt fűszeres olajat öntsük rá.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 130 fokon, 20 percig sütöttem).
  9. Tálaláskor szedjük tányérba a rizottót, majd helyezzük rá a sült kelbimbót, és úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gerslis rizottó, árpagyöngy sült zöldséggel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trópusi fóka
trópusi fóka Mon, 2017-01-16 00:33

Csak egy apróság: Nem "addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja", hanem addig főzzük, míg a folyadékot teljesen felszívja!
Valamint: Ezt addig ismételjük, MÍG az árpagyöngy (gersli) kellően megpuhul...

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2017-01-16 17:21

Kedves trópusi fóka!
Maradjunk annyiban, hogy én addig főzöm ameddig MÉG akarom!!! Te pedig addig főzöd míg megpuhul!!! (ha egyáltalában tudsz főzni, vagy csak az ész osztáshoz értesz ilyen remekül!!!)

808
gersli 20 dkg
vaj 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
rozmaring 2 szál
fekete bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
fehérbor 1.5 dl
zöldség alaplé 7 dl
kelbimbó 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
fehér bors 1 teáskanál
1 teáskanál
olívaolaj 2 ek