Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árpasaláta mentával

Árpasaláta mentával
Árpasaláta mentával
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az árpagyöngynek különleges, mogyorós íze és kellemesen rágós anyagszerkezete van. Körülbelül 25–30 perc alatt megfő, de ma már igen elterjedtek a gyors-főzésű változatai is. Az ebben a receptben használt fajta 10 perc alatt kész.

www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A saláta készítéséhez főzzük meg az árpát enyhén sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint.
  2. Csöpögtessük le az árpát egy szűrőn át. Öblítsük le hideg folyó víz alatt, csepegtessük le és szárítsuk meg egy tiszta konyharuhán.
  3. Tegyük az árpát egy közepes salátástálba, és adjuk hozzá a petrezselymet, a mentát, a újhagymát, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát.
  4. Az öntethez keverjük ki az olajat a citromlével és sóval, borssal ízesítsük. Öntsük rá a salátára, és keverjük jól össze. Hűtsük 30 percig tálalás előtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 127
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos bulgur saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2014-04-03 15:34

Elkészítettem nemrégiben az egyik itt található árpás ételt, de olyan lett az állaga, mint a gumicukornak. Ott megkérdeztem a recept beküldőjét, hogy ez normális-e, mert még soha életemben sem nem ettem sem nem főztem árpát, vagy csak nem főtt meg rendesen a megadottnál hosszabb főzési idő ellenére sem. De nem válaszolt. Most itt úgy látom, hogy ez a gumicukorszerű állag normális. Jól értettem? Tényleg olyannak kell lennie a végeredménynek?

gjudit8
gjudit8 Fri, 2014-04-11 14:05

Szia! Soha sem lesz olyan "puha" és könnyen harapható mint pl. a rizs v. akár a barnarizs. Rendesen megdolgoztatja a rágóizmokat, de meg lehet szokni... Pláne, aki szereti! ;-)

354
gersli 20 dkg
petrezselyem 3 ek
menta 2 ek
újhagyma 4 közepes db
paradicsom 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
olívaolaj 60 ml
citromlé 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint