Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókás-padlizsános meleg saláta

Articsókás-padlizsános meleg saláta
Articsókás-padlizsános meleg saláta
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az articsóka egy igen különleges zöldség, nem igazán az olcsó kategóriába sorolnám, de ezt a salátát érdemes legalább egyszer megkóstolni! Nagyon pikáns és kellemes citrusos.

hozzávalók / 1 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az articsókákat teljesen megpucoljuk, negyed részekre vágjuk, kikanalazzuk a belső bolyhos részét.
  2. Ezután sós, borsos, fokhagymás-citromos vízben puhára pároljuk (kb 15 perc).
  3. A padlizsánszeleteket besózzuk, borsozzuk, némi állás után olívaolajon kisütjük.
  4. A mozzarellákat is szépen megsütjük, és melegen összeállítjuk a zöldségekkel.
  5. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  6. Ha valaki nem szereti a csípőset, a chilipehely elhagyható!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

articsóka saláta, padlizsánsaláta articsókával, különleges dióolajos saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
articsóka 1 db
padlizsán 1 kis db
mozzarella 50 g
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
dióolaj 2 ek
balzsamecet 2 ek
dijoni mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
citromhéj 1 teáskanál