Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókás panzanella

Articsókás panzanella
Articsókás panzanella
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű recept a maradék kenyér felhasználásához.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókát leszűrjük, szeletekre vágjuk. A chilit megmossuk, a magházát kivágjuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk.
  2. 8 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, hozzáadjuk az articsókát, chilit és az apróra vágott fokhagymát, kb. 4 percig sütjük. Majd megszórjuk a cukorral, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük az ecettel és 100 ml vízzel. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és hagyjuk hűlni.
  3. A kenyeret vékony szeletekre vágjuk. A maradék 2 ek olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, konyhapapírral leitatjuk, és durva darabokra tördeljük.
  4. Az újhagymát gyűrűkre vágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Az uborkát kockákra vágjuk. A petrezselymet durvára vágjuk.
  5. A kétféle hagymát, az uborkát, petrezselymet és a kenyeret az articsókához adjuk, elkeverjük. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kenyérsaláta articsókával, kenyérsaláta, chilis articsókás kenyérsaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-02-18 20:49

Én imádom az ilyen salátákat, és tényleg jók akár a mardék kenyérfélék felhasználására is. A nagymamám evett gyakran ilyesmit, én még tőle tanultam (presze az egy póriasabb változat volt libazsírral, sült hagymával, meg ami éppen volt friss zöldséggel)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-17 14:24

Ez aztan egy komoly recept! Nagyon jonak hangzik, egeszseges, finom, es a foto is szep, gratulalok! Koszonom, el fogom kesziteni. Udv. Veronika

319
articsóka 425 g
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 10 ek
chili 1 db
cukor 1 teáskanál
fehér balzsamecet 8 ek
kapribogyó 2 ek
kenyér 125 g
újhagyma 2 db
lila hagyma 1 közepes fej
uborka 10 dkg
petrezselyem 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint