Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókás tészta 2.

Articsókás tészta 2.
Articsókás tészta 2.
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az internetről való. Az articsóka tisztításához segítség itt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet sima keménysajtot vagy füstölt satjtot használni hozzá, mindkettővel nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot kifacsarjuk, levét egy vízzel teli tálba öntjük, ebbe tesszük majd a megpucolt articsókákat, nehogy megfeketedjenek
  2. Az articsóka tetejét levágjuk, letördeljük a külső, vastag leveleit, majd levágjuk a szárát, kettévágjuk, kiszedjük a bajszát kiskanál segítségével, majd cikkekre vágjuk, és a citromos vízbe tesszük. A szárat is meghámozzuk, kis korongokra vágjuk, ezeket is a vízbe tesszük.
  3. A hagymát pucoljuk, megmossuk, majd vékony cikkekre metéljük.
  4. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett articsókákat, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, hagyjuk pár percig rotyogni, míg el nem fő alóla a bor, majd felöntjük a vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.
  5. Közben egy lábasban a tésztának vizet forralunk, ha forr sózzuk, majd kifőzzük a tésztát az utasítás szerint, és leszűrjük.
  6. Míg a víz felforr, a sajtot kis kockákra metéljük.
  7. A tésztát összekeverjük az articsókával, majd rádobjuk a sajtot, jól elkeverjük. Tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérborban párolt articsóka tésztával, articsókás tészta keménysajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
tészta 200 g
olívaolaj 5 ek
vöröshagyma 0.5 közepes fej
articsóka 3 db
citromlé 1 citromból nyert
fehérbor 0.5 dl
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 50 g