Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árvácska 2.

Árvácska 2.
Árvácska 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, ez nem az a hagyományos kinézetű árvácska szelet, mi így készítjük. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető süti. Az alsó része zöld színű, a középső rész sárga, a teteje pedig barna. Mi tepsiben készítjük, nem őzgerincben.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Három részre osztjuk.
  4. Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát.
  5. Egyenként sütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben.
  6. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és a cukorral, margarinnal habosra keverjük. A lapok közé kenjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 645
elküldve: 3
receptkönyvben: 206
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Meus

Mióta szakács: 2010.09.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

árvácska szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-04-23 08:22

Az Árvácska azon túl, h őzgerincben készül, -mint írod is-, nincs benne liszt, szerintem ez a lényegesebb különbség, azt akár lisztérzékenyek is ehetik.

hacsek
hacsek Sat, 2010-10-30 10:41

 Szia,mekkora tepsiben sütöd?Nem folyós a krémje?

jucimama6666
jucimama6666 Tue, 2010-10-12 11:58

Nálunk az angol szelet alsó lapja rózsaszín (vérnarancs aromával színezem),a krémje vaníliás pudingból készül.Ez az árvácska recept egyszerűbb mint az eredeti(mármint elkészíteni),viszont ugyanolyan finom lehet.Biztosan kipróbálom! Köszönöm a receptet! Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra!

Meus
Meus / Meus Sat, 2010-10-02 21:51

Én ezt ismertem Árvácskának, de a másikat is - ami az eredeti- ki fogom próbálni :))

Judit71
Judit71 Sat, 2010-10-02 14:45

Én is Angol szelet néven ismerem. Az igazi Árvácska az ami itt a recept mellett a kis ablakban megjelenik Árvácska néven. Mindkét süti nagyon jól néz ki és biztos finom is. Még egyiket sem próbáltam, de ezek után gondolkodóba estem, hogy melyik legyen az első.

1407
margarin 15 dkg
cukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 6 db
tej 2 dl
szalalkáli 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mandulaaroma 20 ml
puncs pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg