Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti

Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti
Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám szokta készíteni, ha valami érdekeset akar az asztalra rakni a vendégeknek. Ajánlom, ha valaki egy kicsit alkotni akar, és kitörni a hétköznapi, egyszerű süteménykészítésből.

hozzávalók / 6 adag

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

  • 12 púpozott ek porcukor
  • 3 ek víz (krémesnek kell lennie)
Szólj hozzá!

elkészítés

Barna tészta

  1. 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük.
  2. Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában.
  3. Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget.
  4. Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük.
  5. Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével.

Sárga tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Rózsaszín tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Krém

  1. Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
  2. Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel.
  2. A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot.
  3. A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt.
  4. A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.
  5. Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal.
  6. Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikcsu konyhája

Mióta szakács: 2016.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos tekercs, felhő rolád, árvácska szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

999
tojás 6 db
cukor 6 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
sütőpor 1 csomag
finomliszt 1 púpozott ek
tojás 3 db
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
ételfesték 4 csepp
tojás 3 db
cukor 3 ek
puncs pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
ételfesték 4 csepp
tojás 5 db
cukor 5 púpozott ek
finomliszt 5 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 12 púpozott ek
víz 3 ek