Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Asszony dicséret" - Diós-lekváros linzersüti

"Asszony dicséret" - Diós-lekváros linzersüti
"Asszony dicséret" - Diós-lekváros linzersüti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik nagy kedvence és hát... a név, hogy "asszonydicséret" kötelez! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe belenyújtjuk (nyomkodjuk), és előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig félkészre sütjük.
  3. A tojásfehérjét elektromos habverővel felverjük.
  4. Először a cukrot, majd a citromot, végül a már kemény habhoz a diót is hozzáadjuk (itt már lassú fokozaton).
  5. Baracklekvárral megkenjük a félig sült tésztát.
  6. Erre kenjük a diós-habos krémet.
  7. Min. 30 percig sütjük (hab megkeményedjen), és kockákra szeletelve (baracklekvárral) tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 242
elküldve: 19
receptkönyvben: 356
elkészítve: 24/29
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoofeeka

Mióta szakács: 2011.04.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

asszonydicséret, diós-lekváros sütemény, diós pite baracklekvárral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Thu, 2015-10-29 08:20

Nagyon finom, "békebeli" süti, gyerekkorom ízeit idézi. Ahogy a neve is, amitől bevallom, frászt kaptam. Anno, miközben ezt a sütit majszoltam, nagymamám talán épp az Asszonydicséret nevű mosóporral mosott... Mertem remélni, hogy nem az kell bele. Mondjuk szódabikarbóna helyett...

nemethlaci63
nemethlaci63 Sun, 2012-08-26 21:16

Szia Zsófi!
Az a gond, hogy fogalmam nincs az a hőfok hányas a gáztűzhelyen...:)
Azt láttam, hogy 180 fok, csak kézrátétellel 70 foknál kidőltem...:)
Ne aggódj, bekötöztem rendesen...:)

zsoofeeka
zsoofeeka / zsoofeeka Sun, 2012-08-26 21:24

Ahaaa! Így már értem! :)
Én egy ilyet találtam, ha van némi hasonlóság gáztűzhely és gáztűzhely között akkor remélem ez egy kis segítség.

1-150C°-Alacsony
2-160C°-Mérsékelten alacsony
3-170C°-Mérsékelten alacsony
4-180C°-Közepes
5-190C°-Közepesen meleg
6-200C°-Forró
7-220C°-Forró
8-230C°-Nagyon forró

nemethlaci63
nemethlaci63 Sun, 2012-08-26 18:44

Finomra sikerült, bár a dió kicsit necces volt, de ez az én hibám...:)
Nem jó helyről vettem, kevertek bele régit is, de még éppen nem volt avas.
Maga a süti finom lett.
Mondjuk jó lett volna tudni, milyen fokon süssem, de megoldottam...:)

zsoofeeka
zsoofeeka / zsoofeeka Sun, 2012-08-26 20:07

Sajnálom a diót! De azért örülök, hogy jól sikerült :) A receptek alatt megtalálod a sütési információkat röviden ;)

kopancs
Vári Anikó / kopancs Mon, 2011-08-01 22:34

 Ma este ezzel vártam a férjem, szuperül sikerült! Nagyon finom süti, bár nekem nagyon édes, ezért legközelebb kevesebb cukrot teszek bele.

zsoofeeka
zsoofeeka / zsoofeeka Sat, 2011-10-01 10:14

Örülök, hogy jók sikerült! :) Jajj én nagyon édes szájú vagyok, néha a kelleténél is több cukrot rakok mindenbe.... sajnos!!! :D

926
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
citrom 0.5 db
szódabikarbóna 1 kk
tojássárgája 5 db
sárgabaracklekvár 5 dkg
dió 25 dkg
porcukor 20 dkg
citrom 0.5 db
tojásfehérje 5 db